Οι Ρομπέν των …χαζών: Νεκροί στην Μάνδρα, χάος στην Αθήνα, και ουδείς συγκινείται…
Οι Ρομπέν των …χαζών: Νεκροί στην Μάνδρα, χάος στην Αθήνα, και ουδείς συγκινείται…

Από αύριο με ακόμη άθαφτους τους νεκρούς, και συνανθρώπους μας ακόμη να αγνοούνται, θα επανέλθουμε στην κανονική τροχιά. Εξάλλου θα έχουν βουβαθεί οι κραυγές της γυναίκας που τραυματίστηκε στο «μέτωπο» του Πολυτεχνείου.

Γράφει ο Γιώργος Πετράκης

Ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει μέτρα για τους πληγέντες, στην Βουλή θα αρχίσει η συζήτηση για το μοίρασμα των δώρων του πρωθυπουργού, η Ρένα Δούρου θα περάσει λίγο στην αντεπίθεση με τα fake news, ο Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε την διασωληνωμένη γυναίκα, ο Πάνος Καμμένος θα επιστρέψει από την πολυήμερη περιοδεία στον Καναδά, τα παιδιά του Ρουβίκωνα θα πάρουν μια ανάσα, οι συμμορίες που λυμαίνονται το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια, θα πάρουν τα ρεπό τους

Και αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει σαν να μην έγινε τίποτε. Μια κυβέρνηση η οποία ξεκίνησε ως «Ρομπεν των Δασών» και πιστεύει ότι μπορεί να επιβιώσει ως «Ρομπεν των χαζών». Όπου χαζοί όλοι εμείς φυσικά. Έτοιμοι να καταπιούμε ότι μας σερβίρει το γκουβέρνο…

Είναι προφανες ότι η πηγή του κακού και της καταστροφής δεν βρισκεται ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στον κ. Τσίπρα, τον κ. Σπιρτζη και την κ. Δούρου.

Όμως πλεον για φυσικές καταστροφές έχουν και οι ίδιοι, τις ίδιες ευθύνες με τους προηγούμενους, ενώ για την βία είναι προφανες ότι η ιδεολογική ασυλία και αλληλεγγύη που επιδεικνύουν βάζει ολη την ευθύνη στα δικά τους χέρια.

Ξέρω θα μου πείτε ότι φταίει ο Χαρίλαος Τρικούπης και πιθανόν ο Ελ. Βενιζέλος, αλλα τελικά δεν ήμουν εγώ, αλλα ο κ. Τσίπρας και η κ. Δούρου που διερρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι θα τα διορθώσουν όλα γιατί οι προηγούμενοι δεν είχαν την πολιτική βούληση…Η ευθύνη δεν ανήκει ολη φυσικά σε αυτούς, αλλά ας μην μας θεωρούν εντελως χαζούς: έχουν μέρος της ευθύνης και καλώς η κακώς είναι κυβέρνηση εδώ και τρία χρονιά και οι είκοσι άνθρωποι μαζί και η Μάνδρα, τους πνίγηκαν στα χέρια…

Είναι η ίδια επιχειρηματολογία με το Μνημόνιο.
Απευθυνόμενοι όπως πιστεύουν σε χαζούς, υποσχέθηκαν ότι τα Μνημόνια, όπως και οι πλημμύρες μπορούν να αντιμετωπισθούν με ένα …μπράφ. Αρκεί να έχεις την πολιτική βούληση και όλα θα πάνε στην άκρη.. Και στα δυο είδαμε που κατέληξαν και πόσο αδίστακτα χρησιμοποίησαν τραγικές καταστάσεις για να κοροϊδέψουν αυτούς που θεωρούν χαζούς.

Γίνεται το ντου του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο, και αντί να συζητάμε ότι δεν υπήρχε κι αν υπήρχε δεν εφαρμόσθηκε σχέδιο έκτακτης κατάστασης, ησυχάσαμε που κάποιοι έφεδροι θα πάνε μετάθεση στο ..Λουτράκι, ή στο Αιγάλεω, μετα την «οργή» του Υπουργού τους. Σε ποιους απευθύνονται; Μα προφανώς μας θεωρούν χαζούς. Εδώ ακόμη και ένας Ρουβίκωνας με ειδικές ανάγκες, μπήκε ανενόχλητος στο Πεντάγωνο με το αναπηρικό καροτσάκι του και έφυγε ανενόχλητος…. Ποια μέτρα ασφαλείας και κουραφέξαλα;

Ατιμάζουν την εικόνα των Ελληνικών Ενόπλων Δυναμεων, που τουλάχιστον μέχρι τώρα προσπαθούσαν να διασωθούν από μια πολιτική ηγεσία η οποία το μυαλό της εχει σε ότι εξοπλιστικό πουλιέται ακριβά…. Και η στρατιωτική ηγεσία που απλώς ταυτίζεται και κρύβεται σαν ορντινάντσα πίσω από την σκιά του υπουργού της…

Οι Ρουβικωνες δεν συλλαμβάνονται ούτε προσάγονται ακομη και για μια τέτοια κινηση, επειδή είναι «συλλογικότητες» όπως ομολόγησε στην Βουλή ο επι της …δικαιοσύνης υπουργός κ. Κοντονής. Και ως συλλογικότητες είναι εν δυνάμει σύμμαχοι του καθεστώτος που οικοδομείται . Όχι μόνο για σήμερα. Αλλά για το αύριο, εφόσον τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ.

Και απλώς εξηγούν στους χαζούς, ότι δεν έγινε και τίποτε, ούτε καν κακούργημα δεν είναι το ντου στο Πεντάγωνο.
Όσο για το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια, όπως σωστά παρατήρησε κάποιος σχολιαστής, εκαναν το όνειρο πραγματικότητα: μεταπτυχιακά και μάλιστα με μοναδική δυνατότητα πρακτικής .. Λες να ηταν αυτό που υπόσχονταν η κυβέρνηση για αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Εισαγωγή αναρχικών και μπαχαλακηδων για μαθήματα εξέγερσης στο Πολυτεχνείο; Σπασμένο και καμένο και παλι το κέντρο της Αθήνας, μια αθώα γυναίκα να παλεύει για την ζωή της. Αλλά είναι οι χαζοί που τα καταπίνουν όλα εύκολα.

Και έτσι αυτή την εβδομάδα ο κ. Τσίπρας θα εμφανισθεί και παλι να μοιράζει. Να μοιράζει, ότι μάζεψε από το στύψιμο των πολλών, σε αυτό που νομίζει τελευταίες δεξαμενές εκλογικής πελατείας του. Με το ψέμα αγκαλιά φυσικά, μια και λίγοι είναι εκείνοι οι πραγματικά φτωχοί που θα πάρουν το βοήθημα του. Οι υπόλοιποι είναι οι πληγωμένοι από την κριση συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες που απλώς φροντίζουν να δηλώνουν το κατώτερο εισόδημα κλέβοντας την εφορία, τα ΑΦΜ των αλλοδαπών που δηλώνουν το μίνιμουμ εισοδήματος για να εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην χωρα και η ΔΕΗ.

Και θα ζητήσει να τον δοξάσουμε γιατί όπως το ψιθυρίζουν τα στελέχη της κυβέρνησης του, πήραμε από τους κατέχοντες και μοιράζουμε στους ασθενέστερους.

Έχουν ταυτισθεί με τον ρόλο τους: των Ρομπεν των Χαζών…
Νομίζουν ότι είμαστε χαζοί. Δεν ξέρουμε από που τα μάζεψαν και ότι θα τα δώσουν για να τα ξαναπάρουν πίσω την άλλη ημέρα. Και μπορεί το πεντακοσάρικο να φθάσει να πληρώσει κάποιος τα φάρμακα του και το ρεύμα του για ένα μήνα, αλλά απομένουν άλλοι έντεκα, στους οποίους θα πληρώνει με τους έμμεσους φόρους και την ανεργία τους, τον κ. Τσίπρα…
Δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο γρήγορα αλλάζουν όλα αυτά … Με τους αυτόκλητους Ρομπεν, να διαπιστώνουν ξαφνικά ότι δεν υπάρχουν πια χαζοί..

mignatiou.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications