Η ομοφυλοφιλία, η αυτογελοιοποίηση και το «αυτό» που αποκαλείται Jason - Αντιγόνη...
Η ομοφυλοφιλία, η αυτογελοιοποίηση και το «αυτό» που αποκαλείται Jason - Αντιγόνη...

Ας δεχτούμε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει το κορμί του… Ακόμη κι αν ότι δεν είναι φυσιολογικό, δεν μπορεί να είναι απόλυτα αποδεκτό. Και η φύση, ο Θεός ή όπου αλλού πιστεύει ο καθένας, είναι φαντάζομαι αντιληπτό από τον καθένα ότι δεν έφτιαξε τον Μηνά για να πηγαίνει με τον Μήτσο. Απλό και κατανοητό.

Για την περίφημη υπόθεση του αυτοαποκαλούμενου Jason - Αντιγόνη που προσδιορίζεται ως «άφυλος» και ζητά τη νομική κατοχύρωση αυτής της ιδιότητας εγράφησαν πολλά τις τελευταίες ημέρες.

Άλλα υπέρ κι άλλα κατά.
Πολλοί υπερθεμάτισαν και κάποιοι άλλοι χλεύσαν αστειευόμενοι όλο αυτό το περιστατικό.
Αλλά για την οικονομία της συζήτησης και για να μην δώσουμε πάσα σε όλους αυτούς που κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους να… κρυφτούν και πίσω από λέξεις όπως «ομοφοβικός», «ρατσιστής» κλπ. ας δεχτούμε την ατομική ελευθερία του καθενός για το κορμί και τις σ@ξουαλικές του προτιμήσεις…

Φαντάζομαι όμως ότι των πάντων προηγείται η αξιοπρέπεια. Και φαινόμενα τύπου «Jason-Αντιγόνη», είναι όχι απλά αναξιοπρεπή αλλά εξευτελιστικά… Το να φοράει ένας μουσάτος, το λουλουδάτο φουστανάκι του και να φωτογραφίζεται δίπλα στον τσολιά, δεν είναι πρόοδος. Είναι ΞΕΦΤΙΛΑ. Και σίγουρα όχι για τον τσολιά.

Είναι επίδειξη γελοιότητας. Και προσβολή ακόμη και για τους ομοφυλόφιλους. Γιατί ομοφυλόφιλος ήταν και ο Μάνος Χατζιδάκις αλλά δεν τον είδαμε ποτέ με φουστάνια πλάι στον Άγνωστο Στρατιώτη, ούτε καν να διατυμπανίζει την επιλογή του. Ότι έκανε, ότι κι αν είχε επιλέξει ή έστω τον είχε οδηγήσει σε αυτή την επιλογή ήταν προσωπική του υπόθεση. Για πάρτη του που λένε.

Όπως δεν έκανε ποτέ την οποιαδήποτε μορφή προσηλυτισμού, προκειμένου να πείσει έστω και έναν ακόμη πως η ομοφυλοφιλία είναι ΙΝ ή ακόμη χειρότερα πρόοδος. Αυτό δηλαδή που γίνεται κατά κόρον σήμερα…
Από το Jason-Αντιγόνη μέχρι τη show business και φυσικά το πολιτικό σύστημα…

Ας καταλάβουν λοιπόν όλοι αυτοί πως με εικόνες σαν κι αυτή, με παρελάσεις και με προπαγάνδα που φτάνει στα όρια της πλύσης εγκεφάλου, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξευτελίζονται…

Α… Υπάρχει και κάτι θετικό ή όπως έλεγαν οι αρχαίοι, ουδέν κακόν αμιγές καλού: Ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, που αντιλαμβάνεται πια ότι το να μην μιλάς, να μην παίρνεις θέση, να δέχεσαι το «όλα φλατ» δεν σε κάνει προοδευτικό αλλά συνένοχο στην ξεφτίλα.
Άρθρο: Νίκος Συρίγος
Πηγή: newsbomb.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications