Τον «γονάτισε» η κρίση: 60χρονος κρεμάστηκε στο μπαρ του, αφήνοντας ορφανά δύο παιδιά - Τι έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα..
Τον «γονάτισε» η κρίση: 60χρονος κρεμάστηκε στο μπαρ του, αφήνοντας ορφανά δύο παιδιά - Τι έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα..

Τον «έπνιξαν» τα χρέη.

- Ένας 60χρονος επιχειρηματίας και πατέρας δύο παιδιών από τη Σύμη προστέθηκε στη μακρά λίστα των συνανθρώπων μας που επέλεξαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα οικονομικά χρέη τους.

Με τον πλέον τραγικό τρόπο ο 60χρονος επιχειρηματίας κρεμάστηκε πάνω στη μπάρα του καφέ που διατηρούσε στο όμορφο νησί της Σύμης εξαιτίας των οικονομικών χρεών που δεν μπορούσε πλέον να συντηρήσει.

Τον αυτόχειρα επιχειρηματία βρήκαν κρεμασμένο σήμερα το πρωί φίλοι του, οδηγοί ταξί που κάθε πρωί τα τελευταία χρόνια έπιναν τον καφέ τους μαζί του πριν ξεκινήσουν τη βάρδια τους.

«Γνωρίζαμε ότι είχε χρέη με το μαγαζί και πως προσπαθούσε να τα ρυθμίσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Κοιμόταν μέσα στην καφετέρια κάποιες φορές και μας άφηνε την πόρτα ανοιχτή για να πηγαίνουμε να τον ξυπνάμε το πρωί και να μας φτιάχνει καφέ. Σήμερα το πρωί είδα ότι δεν ήταν ανοιχτή η καφετέρια όπως άλλες φορές, πήγα άνοιξα την πόρτα και τον είδα κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος.

Φαινόταν ότι ο Δημήτρης ότι δεν ήταν καλά το τελευταίο καιρό, τον έπνιγαν τα χρέη. Δυστυχώς αφήνει πίσω του δύο νέα παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε μόνος του καθώς είχε μείνει χήρος σε νεαρή ηλικία. Δυστυχώς τον χτύπησε πολύ άσχημα η μοίρα» λέει στο protothema.gr πολύ καλός φίλος του άτυχου επιχειρηματία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού εξηγεί την σκληρή πραγματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματίων και εκφράζει φόβους και για άλλες αυτοχειρίες:
«Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο της αυτοκτονίας γιατί είναι δυσβάσταχτα τα χρέη των ανθρώπων σήμερα», επισήμανε ο δήμαρχος Σύμης , κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας και πρόσθεσε:
«Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνει ρύθμιση χρεών στο Δήμο. Μόλις τον είδα , τρόμαξα να τον γνωρίσω γιατί όλοι είχαμε περάσει από την καφετέρια που διατηρούσε.

Είχε αδυνατίσει πάρα πολύ, ήταν προβληματισμένος και πολύ αγχωμένος.
Του είπα να μην στενοχωριέται γιατί όλος ο κόσμος χρωστάει αυτή τη στιγμή, ότι δεν είναι ο μοναδικός. Δυστυχώς όμως βρήκε διέξοδο στην αυτοκτονία.
Τον βρήκαν κρεμασμένο φίλοι του ταξιτζήδες πάνω από τη μπάρα του καταστήματος που διατηρούσε».

Όπως τονίζει ο κ. Παπακαλοδούκας
«Δυστυχώς οι επιχειρηματίες, εδώ, σε αυτά τα μικρά νησιά δεν μπορούν να καλύψουν τα χρέη τους μόνο με τέσσερις μήνες δουλειάς το καλοκαίρι. ΦΠΑ που έχει φτάσει στο 24% αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι από την εφορία έχουν γονατίσει τους επιχειρηματίες του νησιού και οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο. Λυπάμαι που το λέω αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ακολουθήσουν κι άλλοι».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος άνδρας συνόδευσε την οικειοθέλη αποχώρησή του από τη ζωή με ένα σημείωμα επάνω στο οποίο έγραψε: "Σας αγαπώ όλους. Να με συγχωρέσετε για την πράξη μου..."

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications