Εκτός φυλακής ο Δημήτρης Κουφοντίνας ηγετικό στέλεχος της 17Ν!!!
 Εκτός φυλακής ο Δημήτρης Κουφοντίνας ηγετικό στέλεχος της 17Ν!!!

Την πόρτα της φυλακής, για πρώτη φορά με διήμερη άδεια, δεν αποκλείεται – σύμφωνα με πληροφορίες να διαβεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αίτημα για να του χορηγηθεί διήμερη άδεια υπέβαλε, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της πάλαι ποτέ «17Ν», πρώτη φορά στα 15 χρόνια μετά τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε να παραμείνει ελεύθερος για 48 ώρες κάνοντας χρήση του δικαιώματος αδείας, όπως άλλωστε προβλέπεται εκ του σχετικού νόμου.

Η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών είναι θετική στο αίτημα αποφυλάκισης του Δ. Κουφοντίνα και πιθανότατα ακόμα και αύριο – να βγει εκτός σωφρονιστικού καταστήματος.

Σε μία συγκυρία όπου ο «νόμος Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των Φυλακών αλλά και εν γένει τα θέματα ασφάλειας βρίσκονται στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, η άδεια εξόδου προς τον Κουφοντίνα, που διατηρεί τακτική δημόσια παρουσία, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο έντασης. Η προηγούμενη αντίστοιχη αίτηση του Δημ. Κουφοντίνα για έξοδο από τις φυλακές Κορυδαλλού είχε απορριφθεί από το συμβούλιο, παρά τη θετική εισήγηση της φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του σε άδεια, δραπέτευσε από τις φυλακές ο επίσης καταδικασμένος για την τρομοκρατική δράσης της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός. Ο Χριστ. Ξηρός συνελήφθη, τελικά, από τις αστυνομικές αρχές ένα χρόνο αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 2015.

Μητσοτάκης: Είναι αδιανόητη οποιαδήποτε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Με αυτό το σχόλιο, μέσω Twitter, «υποδέχτηκε» ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, την είδηση ότι το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού πρόκειται να χορηγήσει, αύριο, την πρώτη 48ωρη άδεια στον «εγκέφαλο» της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;» διερωτάται η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τη διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση για την άδεια αυτή ενώ δηλώνει άναυδη

«Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα. Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter.

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλη της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;» διερωτάται.

χ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications