Λάρισα: «Έκοψα το κεφάλι της μάνας μου με το μαχαίρι που κόβουμε το κρέας. Εσείς, τώρα, πρέπει να με τιμωρήσετε; »
Λάρισα: «Έκοψα το κεφάλι της μάνας μου με το μαχαίρι που κόβουμε το κρέας. Εσείς, τώρα, πρέπει να με τιμωρήσετε; »

Ακόμα και η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας ανατρίχιασε και βούρκωσε με την ωμή περιγραφή του μητροκτόνου από την Καρδίτσα, ο οποίος αποκεφάλισε την ίδια του τη μητέρα τον Δεκέμβριο του 2014, λίγες μέρες προτού αλλάξει ο χρόνος!

«Δεν ξέρω γιατί το έκανα. Σηκώθηκα και είπα “τι να κάνω σήμερα;”. Πήγα και έσφαξα τη μάνα μου!» είπε ψυχρά ο 40χρονος που πάσχει από σχιζοειδή διαταραχή προσωπικότητας, σοκάροντας το ακροατήριο και την έδρα, για να περιγράψει με ψυχραιμία: «Της έκοψα το κεφάλι με το μαχαίρι που κόβουμε το κρέας. Εσείς, τώρα, πρέπει να με τιμωρήσετε; Αν πρέπει, κάντε το»!

Ο 40χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο έκανε το έγκλημα, ενώ μίλησε και για τη διαταραγμένη σχέση που είχε με τη μητέρα του. Κάποια στιγμή η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ειδικά τη στιγμή που του έκανε ερωτήσεις για το περιστατικό.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε τον εγκλεισμό του στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού, όπως και πρωτόδικα. Στην περίπτωση που οι γιατροί γνωματεύσουν ότι έχει βελτιωθεί η ψυχική υγεία του, ο 40χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 20 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση από άτομο ελαττωμένου καταλογισμού και οπλοχρησία, αναφέρει η Espresso.

Το έγκλημα είχε γίνει το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2014, όταν ο 37χρονος -τότε- δράστης αποφάσισε να σκοτώσει την 83χρονη μητέρα του με την οποία έμεναν μαζί, ενώ εκείνη κοιμόταν, επειδή δεν ήταν έτοιμο το φαγητό! Αρχικά χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι, όμως μετά πήρε ένα άλλο, μεγαλύτερο, με το οποίο τη μαχαίρωσε στον λαιμό, σχεδόν αποκεφαλίζοντάς την!

Στην πρώτη δίκη, όταν τον είχε ρωτήσει ο εισαγγελέας γιατί άλλαξε μαχαίρι, ο μητροκτόνος απάντησε: «Αφησα το λευκό και πήρα το καφέ γιατί με αυτό κόβαμε κρέας…»

Αφού σκότωσε τη μητέρα του, καθάρισε τον χώρο με χλωρίνη, άλλαξε τα ρούχα της με καθαρά και τοποθέτησε τα μαχαίρια στη θέση τους. Τρεις μέρες μετά, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το πτώμα άρχισε να αποσυντίθεται και ο 37χρονος αποφάσισε να πάει στο σπίτι της θείας του που διατηρούσε γραφείο τελετών. Εντρομη εκείνη ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον μητροκτόνο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς του 2015.

eglimatikotita

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications