Κρίσιμες ώρες για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου: «Θα πεθάνω, δε θα βγάλω τη φυλακή…» [video]
Κρίσιμες ώρες για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου: «Θα πεθάνω, δε θα βγάλω τη φυλακή…» [video]

Την πρώτη συνομιλία με τους γονείς και τον δικηγόρο της, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, είχε η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο ποινικολόγος αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με την νεαρή κοπέλα, περιγράφοντας την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

«Μπόρεσα και μίλησα μαζί της μετά από ειδική άδεια. Η επικοινωνία ήταν δύσκολη, γιατί η κοπέλα ξεσπούσε σε λυγμούς. Προσπαθώ να τη στηρίξω ψυχολογικά, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν θα τα καταφέρει. Μου έλεγε μέσα σε αναφιλητά ότι “δεν αντέχω να βγάλω τη φυλακή, θα πεθάνω”.

Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Να σκεφτείτε ότι ένα κορίτσι 19 χρονών έχει δικαίωμα μίας δεκάλεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας το μήνα, είτε με τον δικηγόρο είτε με την οικογένειά της.

Μετά από μένα συνομίλησε με τους γονείς της και η επικοινωνία ήταν ακόμη πιο δύσκολη, γιατί ήταν φοβερή η συναισθηματική φόρτιση. Αυτά όσον αφορά στο συναισθηματικό και ψυχολογικό περιβάλλον», είπε αρχικά.

Αναφορικά με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο δικηγόρος της Ειρήνης Μελισσαροπούλου δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, ωστόσο τόνισε ότι «μου είπε ότι είναι αθώα, ότι το σακίδιο της παρεδόθη και ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενό του. Της είπαν ότι θα την συναντήσουν στο Χονγκ Κονγκ, όπου θα έμενε στην πόλη για μια εβδομάδα. Η έκπληξη της ήταν τεράστια, όταν συνελήφθη».

«Είναι ξεκάθαρο από πλευράς της, διακηρύσσει την αθωότητα της. Θεωρεί ότι παγιδεύτηκε από γνωστά ή φιλικά πρόσωπα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα δημοσίως.

Υπάρχουν δυο ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Το πρώτο είναι η συνεργασία της με τις αρχές και το δεύτερο η επίδραση που θα έχει η εξάρθρωση της συμμορίας για την άτυχη Ειρήνη», τόνισε.

Τέλος, σχετικά με τη νομοθεσία του Χονγκ Κονγκ και τι ισχύει στην περίπτωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι είναι μονόδρομος η διεξαγωγή της δίκης στο Χονγκ Κονγκ, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά δημόσια παρουσιάζεται πεπεισμένος για την αθωότητά της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications