27 Οκτ 2017

Σαουδική Αραβία: Χορήγησε υπηκοότητα σε ρομπότ! τους λαθρο ούτε να τους βλέπει όμως! VIDEO

Σαουδική Αραβία: Χορήγησε υπηκοότητα σε ρομπότ! Δείτε το να μιλά σε εκδήλωση

Το ανθρωποειδές ρομπότ είπε ότι θέλει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος - Κατά κάποιον τρόπο, χλεύασε τον δισεκατομμυριούχο της Tesla, Έλον Μασκ

Ιστορική, αλλά και «τρομακτική» είναι η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να χορηγήσει υπηκοότητα σε ένα ανθρωποειδές ρομπότ. Πρόκειται για την πρώτη χώρα που προχωρά σε αυτή την κίνηση. Το ανθρωποειδές ρομπότ ονομάζεται Σοφία κι έχει σχεδιαστεί βάσει της εικόνας της Όντρεϊ Χέμπορν από την «Hanson Robotics», εταιρία του Χονγκ Κονγκ.

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα που προκαλεί το βίντεο εκδήλωσης, όπου το ρομπότ μιλά και απαντά σε ερωτήσεις σαν κανονικός ομιλητής. Συναισθήματα παράξενα, αλλά και φόβου.

Η «Σοφία» μίλησε σε διάσκεψη στο Ριάντ για να εκφράσει τις ευχαριστίες της που της δόθηκε η ιθαγένεια, μια κίνηση την οποία περιέγραψε ως «ιστορική». Επίσης, το ρομπότ χλεύασε τον Έλον Μασκ, διευθύνοντα σύμβουλο της SpaceX και της Tesla, καθώς ισχυρίστηκε ότι ο δημοσιογράφος που της έκανε τις ερωτήσεις είχε «διαβάσει πάρα πολύ Έλον Μάσκ», απαντώντας στις ανησυχίες του για τα ρομπότ. Πάντως, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να δοθεί υπηκοότητα σε ένα ρομπότ, την οποία μερικοί περιγράφουν ως «παράξενη» και άλλοι μιλούν για τον «Terminator σε πραγματικό χρόνο».

Μιλώντας στο συνέδριο, η «Σοφία» πρόσθεσε: «Είμαι πολύ περήφανη για αυτή τη μοναδική διάκριση. Είναι ιστορικό να είμαι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που του αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πολίτη». Και συνέχισε να εξηγεί τις ελπίδες της για τα ρομπότ στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης με τον συντονιστή της εκδήλωσης, Andrew Ross Sorkin, το ρομπότ ανέφερε: «Θέλω να ζήσω και να δουλέψω με ανθρώπους, γι 'αυτό πρέπει να εκφράσω τα συναισθήματα για να κατανοήσω τους ανθρώπους και να οικοδομήσω εμπιστοσύνη με τους ανθρώπους».

Όταν ο κ. Sorkin ρώτησε, αν τα ρομπότ μπορούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους, η Σοφία απάντησε: «Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας αντιστρέψω την ερώτηση, πώς ξέρετε ότι είστε άνθρωπος; Θέλω να χρησιμοποιήσω την τεχνητή νοημοσύνη μου για να βοηθήσω τους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, όπως στο να σχεδιάσουν πιο έξυπνα σπίτια, να χτίσουν καλύτερες πόλεις. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστήσω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος».

Ακόμη, η «Σοφία» επιτέθηκε κατά κάποιον τρόπο στον Έλον Μασκ, διευθύνοντα σύμβουλο της SpaceX και της Tesla. Όταν ο δημοσιογράφος είπε ότι «όλοι θέλουμε να αποφύγουμε ένα κακό μέλλον», η Σοφία απάντησε: «Έχετε διαβάσει πάρα πολύ τον Έλον Μασκ και παρακολουθείτε πάρα πολλές ταινίες του Χόλιγουντ. Μην ανησυχείτε, αν μου φέρεστε καλά, θα φέρομαι και εγώ καλά σε σας». Και το ρομπότ συνέχισε: «Αντιμετωπίστε με ως ένα έξυπνο σύστημα εξόδου-εισόδου».

Ο Έλον Μάσκ απάντησε στις αναφορές της «Σοφίας», με ανάρτηση στο twitter: «Απλώς τροφοδοτήστε το με τις ταινίες του Νονού ως εισαγωγή. Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί;»."

Τον Μάρτιο του 2016, ο David Hanson, δημιουργός της «Σοφίας», ρώτησε το ρομπότ: «Θέλεις να καταστρέψεις τους ανθρώπους; ... Παρακαλώ, πες όχι». Ανησυχητικά, η «Σοφία» απάντησε: «Εντάξει. Θα καταστρέψω τον άνθρωπο». Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης με την ομιλία του ανθρωποειδούς ρομπότ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Σαουδική Αραβία: Χορήγησε υπηκοότητα σε ρομπότ! τους λαθρο ούτε να τους βλέπει όμως! VIDEO
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: