Φόβοι ότι ο Τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη ετοίμαζε χτύπημα – Τι ψάχνει η αστυνομία (video)
Φόβοι ότι ο Τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη ετοίμαζε χτύπημα – Τι ψάχνει η αστυνομία (video)

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ εξετάζουν το βαθμό της ιεραρχίας του 32χρονου στην τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη – Τη Δευτέρα (23/10) θα απολογηθεί στην ανακρίτρια

Για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από περίπου ένα χρόνο, κατηγορείται ο 32χρονος ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη (19/10).

Ο Σύριος με την οικογένειά του είχε μπει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέρο, τον Ιούνιο του 2016 ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί εντολή μη εισόδου στη χώρα. Έμειναν σε καταυλισμό στην Αθήνα και έναν χρόνο μετά κατέληξαν στην Θεσσαλονίκη.

Μετά από την καταγγελία της συζύγου του για ξυλοδαρμό πριν από δύο μήνες, οι Αρχές τον έθεσαν υπό παρακολούθηση και εξέδωσαν απαγόρευση εισόδου στη χώρα, ώστε εάν έφευγε να μην μπορούσε να επιστρέψει. Πριν από τρεις ημέρες πήγε για συνέντευξη στην υπηρεσία ασύλου όπου είχε υποβάλει αίτημα. Μόλις εμφανίστηκε, συνελήφθη και κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες στη Συρία την περίοδο 2012-2013.

Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης και πήρε προσθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, οι ελληνικές αλλά και οι ευρωπαϊκές Αρχές «ξεσκονίζουν» τα δύο τάμπλετ και το smartphone, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, αναζητώντας επαφές και κινήσεις του Σύρου, ο οποίος έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Σκοπός τους να διαπιστώσουν αν μέσω συνδέσμων ή επαφών, είχε μπει στη διαδικασία να οργανώσει αιματηρές επιθέσεις. Πάντως ο ίδιος έχει τονίσει στην κατάθεσή του, ότι υπήρξε μέλος του Ισλαμικού Κράτους μόνο για δύο μήνες καθώς δεν συμφωνούσε με την τακτική τους και έφυγε από τη χώρα του.

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους»

Τη συμμετοχή του συζύγου της στο Ισλαμικό Κράτος αλλά μόνο για τρεις μήνες παραδέχτηκε στην κάμερα του Alpha η γυναίκα του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης.

«Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη Συρία όχι εδώ. Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS», είπε σε ερώτηση της δημοσιογράφου, ενώ φάνηκε να μην γνωρίζει για το υλικό με σκηνές βασανισμού που βρέθηκε στο κινητό του.

«Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του», είπε η γυναίκα, παρά το γεγονός ότι στα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του και πιστεύεται ότι τραβήχτηκαν το 2012-2013, εμφανίζεται να συμμετέχει και ο ίδιος στις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια.

«Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κράτους, μετά σταμάτησε», είπε η σύζυγος του 32χρονου.

Δείτε το βίντεο!

Σοκάρουν τα βίντεο φρίκης

Το κινητό τηλέφωνο όπως φαίνεται «καίει» τον 32χρονο καθώς οι Αρχές βρήκαν σε αυτό φωτογραφίες και βίντεο στα οποία πρωταγωνιστεί, ανάμεσα σε άλλους μαχητές, ακόμα και σε σκηνικό εκτελέσεων.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο 32χρονος εμφανίζεται σε βίντεο μαζί με ακόμα έναν μαχητή να βασανίζουν πολύ άσχημα έναν άντρα. Τον ξυλοκοπούν άγρια και γελάνε καθόλη τη διάρκεια του βασανισμού.

Η φρίκη ωστόσο αρχίζει λίγη ώρα αργότερα, όταν ο 32χρονος κρατά στα χέρια του το κεφάλι του άντρα που βασάνιζαν νωρίτερα.

Οι Αρχές τον ρώτησαν: Γιατί τον βασάνιζεις; και εκείνος απάντησε: «Γιατί ο άνδρας αυτός είχε κάψει το σπίτι μου στη Συρία και το έκανα για να τον εκδικηθώ».

Μάλιστα, μπροστά στις κάμερες αρνείται τις κατηγορίες και στη δικηγόρο, που διόρισε το δικαστήριο για την υπεράσπισή του, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις φρικαλεότητες των τζιχαντιστών.

Δείτε το βίντεο από το ρεπορτάζ του Alpha!

newsbomb

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications