Τι… σκατά θα είναι το νέο κρέας που μας ετοιμάζεις, κε Γκέιτς;
Τι… σκατά θα είναι το νέο κρέας που μας ετοιμάζεις, κε Γκέιτς;

Ο Μπιλ Γκέιτς μαζί με τον ιδρυτή της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον αποφάσισαν να επενδύσουν στο τεχνητό κρέας. Γιατί όχι; Μέχρι τώρα έχουν επενδύσει σε ένα σκασμό αηδιαστικές καινοτομίες που δείχνουν πόσο μισούν τον άνθρωπο, μη δε της Γεωμηχανικής εξαιρουμένης!

H συνεργασία για την παραγωγή του τεχνητού κρέατος γίνεται μέσω μιας start- up εταιρείας,της Memphis Meats. Η συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζει τις έρευνες για πιθανό υποκατάστατο του κρέατος (in vitro meat) με σκοπό τη μελλοντική χρήση του ως τροφή. Ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ανέφερε πως σε 30 χρόνια από σήμερα πιθανόν οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να σκοτώσουν τα ζώα για να τραφούν με κρέας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 22 εκατ. δολάρια στην εταιρεία. Η Μemphis Meats όμως ακόμα δεν έχει διαθέσει το προϊόν της στην αγορά.

Ο Mπίλ Γκέιτς, έχει ήδη επενδύσει παλαιότερα στη start-up εταιρεία Beyond Meat, που εδρεύει στο Μισούρι, η οποία έφτιαξε ένα «ψεύτικο κοτόπουλο» φτιάχνεται από σόγια (χαρά η Μονσάντο!) και αμάραντο, με μια μυστική διαδικασία επεξεργασίας της υφής, η οποία προσδίδει στο τελικό προϊόν την αίσθηση των ινών, που έχει το στήθος κοτόπουλου.

Πως παρασκευάζεται το τεχνητό κρέας
Tο τεχνητό κρέας πρόκειται ουσιαστικά για ένα ζωικό προϊόν που δεν αποτελεί όμως μέρος του σώματος ενός ζώου. Τα κύτταρα λαμβάνονται από ένα ζωντανό ζώο και δημιουργείται ιστός μυών στο εργαστήριο. Τα δορυφορικά αυτά κύτταρα, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, συνεχίζουν να αυξάνονται και παράγουν μύες έξω από το σώμα. Ο Φρανκενστάιν στο πιάτο σας, με λίγα λόγια!

Η βασική δραστηριότητα της Μemphis Meats είναι η παραγωγή κρέατος από ζωικά κύτταρα. Επιστήμονες τοποθετούν τα ζωντανά κύτταρα σε δεξαμενές και εκεί αναπτύσσεται το κρέας με τη χρήση οξυγόνου, ζάχαρης και… “άλλων ουσιών”, λέει το ρεπορτάζ. Ποιες είναι αυτές; Γιατί, πρέπει να ξέρεις;

Οι προσπάθειες για την παραγωγή τεχνητού κρέατος (in vitro meat) ως πιθανό υποκατάστατο του κρέατος, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, στοχεύοντας στη μελλοντική χρήση του ως τροφή για… το πόπολο. Γιατί για την ελίτ, έχουμε κρεατάκι των 700 ευρώ το κιλό ακόμα κι εδώ στην Ελλάδα! Επιστήμονες στις ΗΠΑ, Σκανδιναβία και Ιαπωνία ήδη ασχολούνται με εργαστηριακές δοκιμές παραγωγής τεχνητού κρέατος. Σε πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκονται Ολλανδοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ οι οποίοι ασχολούνται με την παραγωγή χοιρινού κρέατος από το 2007.

Κορυφαία παρασκευή κρέατος από… περιττώματα
Κι επειδή όλη αυτή η μυστικότητα γύρω από τα συστατικά του τεχνητού κοτόπουλου και κρέατος κάπως… βρωμάει, δεν μπόρεσα να μην θυμηθώ σχετικό άρθρο της παλιάς AllNewz, όπου στην Ιαπωνία, μια άλλη έρευνα γίνεται ταυτόχρονα για την παραγωγή μπιφτεκιού από… περιττώματα. Με τις πρωτεΐνες που εμπεριέχονται σε αυτά, προσπαθούν να κατασκευάσουν εργαστηριακά κρέας. Με λίγα λόγια, θα τρων οι πλούσιοι, θα χέζουν και μετά θα τρώμε εμείς!

Γίνετε βέγκαν, είναι το σλόγκαν του Γκέιτς και όποιος βέγκαν φάει αυτά τα σκατά για να μην φάει ζώο, είναι πιο ζώον κι από το ζώο! Δείτε το shit burger τι… γιάμι είναι:

Από το φιλικό nea.allnewz.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications