24 Σεπ 2017

Ρεσιτάλ υποκρισίας ανευθυνότητας και αλληλεγγύης μεταξύ αριστερών!! στην υπόθεση των 300 τόνων λαθραίου πετρελαίου!

Ρεσιτάλ υποκρισίας ανευθυνότητας και αλληλεγγύης μεταξύ αριστερών!! στην υπόθεση των 300 τόνων λαθραίου πετρελαίου!

Σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας και γραφειοκρατικής αλληλεγγύης μεταξύ υπηρεσιών εξελίσσεται το θρίλερ με την υπόθεση των 300 τόνων λαθραίου πετρελαίου που έχει εντοπιστεί από το πρωί της Παρασκευής στις δεξαμενές της ρυμουλκούμενης πλατφόρμας με γερανό που έχει αγκυροβολήσει πάνω από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2».

Υπενθυμίζεται πως η ρυμουλκούμενη αυτή πλατφόρμα δεν δικαιολογεί ούτε μισό γραμμάριο πετρελαίου και πως δεν είναι τα ΜΜΕ αλλά οι ίδιοι οι λιμενικοί που εντόπισαν τη λαθραία ποσότητα!! και έβαλαν το γνωστό τσιράκι τους την Τατιάνα Στεφανίδου υπερασπίζεται τον Εφοπλίστη! Τον κατηγορούν για λαθρεμπόριο!!.

Το zougla.gr δημοσίευσε την πληροφορία ότι οι «ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών είχαν λάβει κάποια στιγμή εντολή να ελέγξουν το τι συμβαίνει πάνω σε αυτή την πλατφόρμα. Η εντολή αυτή ακυρώθηκε κατόπιν παρέμβασης του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Προκειμένου να διασταυρωθεί η πληροφορία, η ηλεκτρονική μας εφημερίδα απευθύνθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), που είναι αρμόδια για την πάταξη του λαθρεμπορίου, κου Πιτσιλή.

Το γραφείο του κου Πιτσιλή μας παρέπεμψε στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Θωμαδάκη. Αυτός με τη σειρά του αρνήθηκε κάθε αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ, ισχυριζόμενος ότι το σώμα αυτό ελέγχει μόνο περιπτώσεις νοθείας καυσίμων και πως αρμόδια υπηρεσία για το λαθρεμπόριο είναι η ίδια η ΑΑΔΕ.

Επανήλθαμε τηλεφωνώντας εκ νέου στο γραφείο του κου Πιτσιλή, το οποίο αυτή τη φορά μας παρέπεμψε στον συνεργάτη του, υπεύθυνο τύπου, κ. Ν. Νώτη. Ο κος Νώτης αφού ζήτησε πίστωση χρόνου, προφανώς για να λάβει οδηγίες, σε δεύτερο τηλεφώνημά μας, μας απάντησε πως ουδέποτε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έλαβε εντολή διεξαγωγής ελέγχου για λαθραίο πετρέλαιο επί της γνωστής πλατφόρμας.

Στο ερώτημα του zougla.gr για το εάν η ΑΑΔΕ, έστω κι αν δεν πήρε εντολή και μετά τις δημόσιες καταγγελίες για τον εντοπισμό 300 τόνων λαθραίου πετρελαίου επί της πλατφόρμας ανέλαβε οποιαδήποτε πρωτοβουλία ως όφειλε για την διεξαγωγή εμπεριστατωμένου ελέγχου για το λαθραίο πετρέλαιο, ο κος Νώτης αφού σιώπησε επί μακρόν ζήτησε νέα πίστωση χρόνου προκειμένου να ενημερωθεί.

Πολύ αργότερα, ο συνεργάτης του κου Πιτσιλή επικοινώνησε μαζί μας για να μας εξηγήσει ότι η ΑΑΔΕ θα ασκήσει έλεγχο επί της πλατφόρμας όταν και εφόσον αρχίσει η νέα φάση της απάντλησης και ότι μέχρι τότε ο χώρος φυλάσσεται από το Λιμενικό, οπότε δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος. Με λίγα λόγια η ΑΑΔΕ δεν έχει ενεργήσει, μπορεί να ενεργήσει στο μέλλον, αλλά εμείς όλοι πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι διότι το λαθραίο πετρέλαιο επί της πλατφόρμας το φυλάσσει το Λιμενικό. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πιάστηκαν στα πράσα δύο φορές
Η εικόνα λοιπόν είναι σαφής. Από το πρωί της Παρασκευής αποκαλύπτεται πως αυτοί που ανέλαβαν την απάντληση του πετρελαίου από το ναυάγιο «Αγία Ζώνη 2» πιάνονται στα πράσα και μάλιστα δύο φορές να διακινούν την ώρα της απάντλησης λαθραίο πετρέλαιο.
Η πρώτη φορά είναι με το τάνκερ «ΛΑΣΣΑΙΑ» που έχει ήδη κατασχεθεί και όπου βρέθηκαν 55 τόνοι πετρελαίου χωρίς παραστατικά. Η δεύτερη φορά αφορά την ίδια την πλατφόρμα που έχει μεταφερθεί στο σημείο του ναυαγίου, όπου έχουν βρεθεί 300 τόνοι πετρέλαιο χωρίς παραστατικά.

Διερωτάται λοιπόν ο αφελής πολίτης πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά, όχι μόνο κάτω από τη μύτη των αρχών αλλά και μετά τον εντοπισμό των ποσοτήτων αυτών από τις Αρχές. Ταυτόχρονα διερωτάται ο αφελής πολίτης τον ρόλο που διαδραματίζει το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ αλλά και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες ελέγχου που λειτουργούν θεσμικά, όταν μπροστά στα μάτια του εξελίσσεται μια τόσο ξεκάθαρη και καραμπινάτη υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχει έκδηλη ανησυχία παραγόντων του λιμανιού του Πειραιά και της Ελευσίνας, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι το τι συμβαίνει, προειδοποιούν πως όσο περνά η ώρα και δεν πραγματοποιείται επίσημος έλεγχος, οι λαθρέμποροι θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν και τους 300 τόνους λαθραίου πετρελαίου από την επίμαχη πλατφόρμα σε ασφαλή αποθηκευτικό χώρο, συνεχίζοντας έτσι, απτόητοι, την πειρατική τους δραστηριότητα.

Bραδινή σύσκεψη των εμπλεκομένων στο Υπουργείο Ναυτιλίας
Στις 21.45 το βράδυ της Παρασκευής, έληξε η σύσκεψη που είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και όπου συμμετείχαν όλες οι εμπλεκόμενες εταιρείες στην επιχείρηση απορρύπανσης αλλά και της απάνλτησης του πετρελαίου από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2». Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο λιμενάρχης Πειραιά. Προήδρευε ωστόσο ο υπουργός Ναυτιλίας κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, έστω και αν ο πρωθυπουργός είχε αναθέσει τα καθήκοντα γενικού επιτηρητή των δραστηριοτήτων για την απορρύπανση μετά το ναυάγιο, στον υφιστάμενο του κου Κουρουμπλή, τον υφυπουργό κο Νεκτάριο Σαντορινιό.

Πιθανώς γιατί ο κος Σαντορινιός συνόδευε τον πρωθυπουργό στην περιοδεία του ανά την Κρήτη, ο κος Κουρουμπλής άδραξε την ευκαιρία να προεδρεύσει της συσκέψεως. Είναι άλλο ένα περίεργο περιστατικό στα πολλά περίεργα που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση του ναυαγίου.

Μετά το πέρας της συσκέψεως κάνεις δεν προέβη σε δηλώσεις, ούτε ο κος υπουργός. Έμπειροι παράγοντες που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα γύρω από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς την επίτευξη αρμονικής συμφωνίας μεταξύ όλων των μερών μετά από αυτή τη σύσκεψη. Πολύ πιο συγκεκριμένα γνωστός παράγοντας του Πειραιά δήλωσε στο zougla.gr: «είναι πολλά τα λεφτά Άρη για να σταματήσει ο Κουντούρης», προφανώς παραπέμποντας στη γνωστή κινηματογραφική ατάκα.

zougla

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ρεσιτάλ υποκρισίας ανευθυνότητας και αλληλεγγύης μεταξύ αριστερών!! στην υπόθεση των 300 τόνων λαθραίου πετρελαίου!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications