2 Σεπ 2017

Έρχεται και είναι διαστημικό: Το MiG-41, «πνευματικός διάδοχος» του MiG-31 – Δείτε βίντεο

Έρχεται και είναι διαστημικό: Το MiG-41, «πνευματικός διάδοχος» του MiG-31 – Δείτε βίντεο

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας αεροσκαφών Mikoyan, ή MiG, ισχυρίστηκε στη ρωσική τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα ότι ο διάδοχος του MiG-31 θα μπορεί να πετάει στο διάστημα.

Το PAK DP, ή το MiG-41, θα έχει “τη δυνατότητα να λειτουργεί στο διάστημα, νέα όπλα, νέες ταχύτητες και νέα επιχειρησιακή εμβέλεια”, δήλωσε ο Ilya Tarasenko στο τηλεοπτικό κανάλι της Zvezda. Ο Tarasenko δήλωσε επίσης ότι ενώ το MiG-41 θα είναι ο «πνευματικός διάδοχος» του MiG 31, θα είναι επίσης ένα “εντελώς νέο αεροσκάφος”, προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί πολύ στην Αρκτική, θα φτάνει ταχύτητες περίπου 2.800 mph (σχεδόν 1.000 mph ταχύτερα από το MiG-31), θα είναι εξοπλισμένο με λέιζερ, και τελικά θα γίνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Στόχος είναι η προστασία του απέραντου ρωσικού εναέριου χώρου αλλά και η επιβολή της ρωσικής ισχύος στην Αρκτική όπου πολλοί πιστεύουν ότι ίσως χρειαστεί να υπάρξει σύγκρουση και μάλιστα ένοπλη με τις ΗΠΑ. Το αεροσκάφος δεν θα είναι απλώς ένας εκσυγχρονισμός του MiG-31, δήλωσε ο Ίλια Ταρασένκο, στη ρωσική τηλεόραση

Ο διευθύνων σύμβουλος της MiG αναφέρει ότι πρόκειται για μία εντελώς νέα πολεμική πλατφόρμα με «ικανότητα λειτουργίας στο διάστημα, νέα όπλα, νέες ταχύτητες, νέα επιχειρησιακή εμβέλεια».

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στη Zvezda TV πρόσθεσε: «Η ανάπτυξη βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης της εικόνας του αεροπλάνου. Θα γίνει σταδιακή μετάβαση από το MiG-31. Θα είναι ένα εντελώς νέο αεροπλάνο, όπου θα χρησιμοποιηθούν εντελώς νέες τεχνολογίες για να μπορεί να λειτουργεί στην περιοχή της Αρκτικής. Αυτό το αεροπλάνο θα προστατεύσει ολόκληρα τα σύνορα της πατρίδας μας. Αργότερα, το έργο θα γίνει μη επανδρωμένο».

Κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές δυνατότητες του αεροσκάφους καθώς οι λεπτομέρειες κρατούνται μυστικές.Επειδή η παραγωγή του θα γίνει πολύ αργότερα από αυτήν του PAK-FA Su-57 δεν θα κόψει πόρους από το νέο υπερμαχητικό που θα ενταχθεί στην ρωσική Αεροπορία το 2018. Το μαχητικό 6ης γενιάς θα διαθέτει πανίσχυρα λέιζερ τα οποία θα μπορούν να κάψουν τα «μάτια» των εχθρικών πυραύλων!

Είτε πρόκειται για πύραυλο αέρος-αέρος είτε για αντιαεροπορικό πύραυλο διαθέτουν θερμικό ανιχνευτή ή σύστημα στόχευσης και συνεπώς είναι τρωτά σε μια ακτίνα λέιζερ.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Βλαντιμίρ Μικέγεφ, σύμβουλος του πρώτου Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Ραδιοτηλεοπτικών Τεχνολογιών (KRET), δήλωσε: «Έχουμε ήδη εγκατεστημένα συστήματα προστασίας λέιζερ σε αεροσκάφη και ελικόπτερα, και τώρα μιλάμε για εξελίξεις στον τομέα των λέιζερ, που θα είναι σε θέση να καταστρέψουν με φυσικό τρόπο τα συστύματα διεύθυνσης των επιτιθέμενων πυραύλων.

Θα μπορέσουμε να κάψουμε «τα μάτια» των πυραύλων».«Φυσικά, τέτοια συστήματα θα εγκατασταθούν και στα αεροσκάφη έκτης γενιάς».Ο Βασίλι Κάσιν, Ρώσος αμυντικός αναλυτής στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Μόσχας (HSE), είπε ότι τα αεροσκάφη έκτης γενιάς θα «χρησιμοποιηθούν, στην καλύτερη περίπτωση, μεταξύ 2035-40».

Στην ουσία οι Ρώσοι θέλουν να προλάβουν την ένταξη του τότε αμερικανικού μαχητικού 6ης γενιάς.

eidhsioplhxia

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Έρχεται και είναι διαστημικό: Το MiG-41, «πνευματικός διάδοχος» του MiG-31 – Δείτε βίντεο
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: