4 Σεπ 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ 1986-Διαστημικό όχημα ή δοκιμές με λέϊζερ;

ΚΕΡΚΥΡΑ 1986-Διαστημικό όχημα ή δοκιμές με λέϊζερ;

Το παρακάτω περιστατικό που συνέβη στις 14/12/1986 αναφέρθηκε από την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στις 15/12 και από την«Ελευθεροτυπία» στις 18/12.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της περίπτωσης είναι ότι αναφέρθηκε από τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τρία διαφορετικά σημεία και οι οποίοι δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους. Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν τα εξής :

«Διαστημικό όχημα ή δοκιμές με λέϊζερ;»,«UFO σαν… πούρο πέρασε από Νάξο, Λήμνο και Κέρκυρα » UFO ανέφεραν επίσημα, στο Αρχηγείο Αεροπορίας ότι είδαν στον ουρανό χθες το απόγευμα τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Πολιτικής Αεροπορίας. Το σημαντικό στη περίπτωση είναι ότι οι αναφορές τους έγιναν ανεξάρτητα, αφού υπηρετούν σε τρία διαφορετικά σημεία της Ελλάδας, τη Νάξο, τη Λήμνο και τη Κέρκυρα και δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους.

Το Αρχηγείο Αεροπορίας που εξέτασε τις αναφορές τους διαπίστωσε ότι οι ακριβείς χρόνοι, που του αναφέρθηκαν ότι πέρασε πάνω από τα τρία νησιά το ιπτάμενο «σε σχήμα πύρινου πούρου» αντικείμενο προϋποθέτουν μία ταχύτητα μεγαλύτερη των 3000 μιλίων.

Συγκεκριμένα οι χρόνοι Λήμνου – Νάξου είχαν διαφορά τριών λεπτών και Λήμνου – Κέρκυρας, επτά. Αξιωματικοί του ΓΕΑ εξέφρασαν την γνώμη ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο διαστημικό όχημα ή για δοκιμές Αμερικανών με ακτίνες λέϊζερ. Στον ρυθμό των«ιπτάμενων αντικειμένων αγνώστου ταυτότητος», ή πιο κοινά τωνUFO, ζει από το περασμένο Σάββατο η Κέρκυρα.

Πολλά άτομα, που το απόγευμα του Σαββάτου είδαν ένα φωτεινό άγνωστο αντικείμενο να πετά πάνω από το νησί, συζητούν τώρα τις λεπτομέρειες και αναρωτιούνται : «Μήπως μας κατασκοπεύουν εξωγήινοι»;

Βέβαια οι αξιωματικοί του ΓΕΑ εξέφρασαν τη γνώμη ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο διαστημικό όχημα ή για δοκιμές Αμερικανών με ακτίνες λέϊζερ. Αυτά όλα αναφέρονται σε ρεπορτάζ της «Κ.Ε». Όμως από τη Κυριακή μέχρι σήμερα κανένας δεν έμαθε τι γίνεται στο νησί. Ο πρώτος άνθρωπος που έκανε αναφορά για το παράξενο αυτό ιπτάμενο αντικείμενο, ήταν ο κ. Ζάχος, ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Σήμερα μιλά στην «Ε»γιʼ αυτή τη πρωτόγνωρη εμπειρία. -Κατʼ αρχήν θα ήθελα να πω,ότι δεν ήμουνα υπηρεσία, όταν το είδα. Είχα πάει σʼ ένα βενζινάδικο να βάλω βενζίνη και συζήταγα με τον πρατηριούχο. Η ώρα ήταν 6.20 περίπου. Όταν κοίταζα προς το βορρά, το είδα ξαφνικά μπροστά μου.Στην αρχή το πέρασα για αεροπλάνο, γιατί στο σημείο που ήταν,συνήθως βρίσκονται τα αεροπλάνα που φεύγουν από το διάδρομο 35του αεροδρομίου της Κέρκυρας.

Παρατηρώντας το όμως καλύτερα είδα, ότι δεν ήταν αεροπλάνο. Είχε βέβαια το σχήμα του αεροπλάνου,αλλά ήταν φωτεινό ολόκληρο. Όλη η άτρακτος ήταν φωτισμένη μʼένα χρώμα άσπρο έντονο.

Όπως αυτό που έχουν οι λάμπες «νέον» -Πόση ώρα το βλέπατε; - Το είδα για μερικά δευτερόλεπτα. Ήταν απότη δεξιά πλευρά μου, προς το Βορρά, που είναι η περιοχή της Αλβανίας και κατευθυνόταν δυτικά – νοτιοδυτικά.

Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν αεροπλάνο, το έδειξα στον βενζινά, ο οποίος είναι συγγενής μου. Το είδε και αυτός και μου είπε : «Τι είναι αυτό το πράγμα;». Η δεύτερη σκέψη που έκανα ήταν μήπως επρόκειτο για αστέρι που πέφτει.

Επειδή η ταχύτητα του ήταν πάρα πολύ μεγάλη, που δεν μπορεί ένα αεροπλάνο να την έχει.Παρατηρώντας το πιο προσεκτικά, διαπίστωσα, ότι δεν ήταν αστέρι,γιατί αυτό αφήνει μια ουρά. Μου έδωσε την εντύπωση, ότι δεν έτρεχε αλλά γλιστρούσε στην ατμόσφαιρα. Με προσπέρασε και κρύφτηκε πίσω από ένα σπίτι.

Πηγή: Σωκράτης Αικατερινίδης. Εξωγήινα Όντα στην Ελλάδα (Τόμος 3ος), εκδόσεις Αργοναύτες, σελ. 180-182

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

ΚΕΡΚΥΡΑ 1986-Διαστημικό όχημα ή δοκιμές με λέϊζερ;
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: