Αγέλη από 17 αδέσποτα σκυλιά κατακρεούργησαν παιδάκι που βγήκε να παίξει με την αδερφή του στο δρόμο
Αγέλη από 17 αδέσποτα σκυλιά κατακρεούργησαν παιδάκι που βγήκε να παίξει με την αδερφή του στο δρόμο

To περιστατικό μπορεί να μην έγινε στην Ελλάδα αλλα ο αριθμός των κατασπαραγμένων συνεχώς αυξάνεται διεθνώς! διαβάζουμε στο diaforetiko :
Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει ένα μικρό αγόρι να βρίσκεται μέσα σε μια λίμνη αίματος μετά από επίθεση που δέχτηκε από 17 αδέσποτα σκυλιά στην Ινδία.

Την Πέμπτη, ο 4 ετών Praveen Kumar έφυγε από το σπίτι του στην Guntur της Νότιας Ινδίας με την αδελφή του για να παίξουν με άλλα παιδιά, όταν μία αγέλη σκυλιών του επιτέθηκε.

Τα σκυλιά χτύπησαν το παιδί στο λαιμό, το πρόσωπο, τα χέρια, το στήθος, τους ώμους και τα πόδια, σε μία επίθεση που διήρκεσε περισσότερο από 30 λεπτά και τον άφησε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Οι γονείς του ισχυρίστηκαν ότι οι γείτονες άκουσαν την επίθεση και άρχισαν να βιντεοσκοπούν το περιστατικό με τα τηλέφωνά τους αντί να διασώσουν το παιδί που έκλαιγε και ζητούσε βοήθεια.Ο Achyuta Rao, Πρόεδρος της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, δήλωσε: “Τα σκυλιά έσερναν αλύπητα το παιδί.”

Οι περαστικοί παρακολουθούσαν το περιστατικό και αντί να σώσουν και να πάρουν το παιδί στο νοσοκομείο, κατέγραψαν το επεισόδιο με τα κινητά τους τηλέφωνα.“Ήταν κι εκείνοι φοβισμένοι από τα σκυλιά. Είναι τραγικό να βλέπεις αυτήν την ανευθυνότητα από τον δήμο.”

Οι γονείς του παιδιού, ο 32χρονος Yesu Kumar, και η 28χρονη Malleswari, μετέφεραν το αγόρι σε ένα κοντινό δημόσιο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Δρ. DS Raja Naidu, εκπρόσωπος του νοσοκομείου, δήλωσε: “Το παιδί ήταν ήδη νεκρό εκείνο το βράδυ. Είχε υποκύψει λόγω των πολλαπλών τραυμάτων του και της υπερβολικής απώλειας αίματος που του προκάλεσε η βίαιη επίθεση.”

Ο Achyuta Rao πρόσθεσε ότι την περασμένη εβδομάδα η μητέρα του θύματος έκανε μήνυση στο δήμο για τα αδέσποτα σκυλιά και για το χάος που προκαλούν στη γειτονιά τους.

Είπε: “Στην πραγματικότητα, παραπονέθηκε στο δήμο, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.”

“Κλαίει λέγοντας ότι ο γιος της θα μπορούσε να ήταν ζωντανός σήμερα εάν είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.”

“Τώρα έχουμε σκοπό να απευθυνθούμε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να εναντιωθούμε στον δήμο.”

“Οφείλουν να κάνουν τους δρόμους ασφαλείς για τους ανθρώπους και αυτό το περιστατικό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.”

Ένας εκπρόσωπος του δήμου, ο Ramchandra Reddy, δήλωσε: “Ενημερωθήκαμε για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χθες.”

“Συνεχώς αποστειρώνουμε περισσότερα από 2.300 σκυλιά σε αυτήν την περιοχή και στέλνουμε συνέχεια ομάδες που μαζεύουν τα αδέσποτα σκυλιά γιατί δεν μπορούμε να τα σκοτώσουμε.”

“Γνωρίζουμε ότι η Guntur έχει μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκυλιών και ασχολούμαστε σοβαρά με το πρόβλημα για να το περιορίσουμε.”

diaforetiko.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications