25 Σεπ 2017

Νεκρός ο Ρώσος αντιστράτηγος Βαλερί Ασάποφ σε επίθεση του ISIS στην Deir ez-Zor – Πολεμούσε στην πρώτη γραμμή

Νεκρός ο Ρώσος αντιστράτηγος Βαλερί Ασάποφ σε επίθεση του ISIS στην Deir ez-Zor – Πολεμούσε στην πρώτη γραμμή

Νεκρός είναι ο Ρώσος αντιστράτηγος Valery Asapov ο οποίος διοικούσε τις ρωσικές δυνάμεις που συνέδραμαν το συριακό Στρατό στην επιχείρηση για την απελευθέρωση της Deir ez-Zor, ύστερα από βολές όλμων που πραγματοποίησε η ISIS.

Ο αντιστράτηγος πολεμούσε στην πρώτη γραμμή και είναι ο πρώτος ανώτατος αξιωματικός της Ρωσίας μετά τον Β’ΠΠ που σκοτώνεται.Όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ο Ρώσος αντιστράτηγος θα λάβει το παράσημο του ήρωα της Ρωσίας μετά θάνατον.

Όπως σημειώνουν τα ρωσικά ΜΜΕ ο Asapov ήταν ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς συμβούλους που υπηρετούσε στη Συρία και από τους πλέον καταρτισμένους στην κατάστρωση τακτικών από τον συριακό Στρατό αλλά και τις ρωσικές δυνάμεις για την εξουδετέρωση των ισλαμιστών ανταρτών.

Πρόκειται για την πρώτη απώλεια υψηλόβαθμου Ρώσου στρατιωτικού στην Συρία απο επίθεση των ισλαμιστών. Τα ρωσικά αντίποινα για την επίθεση αυτή της ISIS αναμένονται να είναι σφοδρά, τόσο με αεροπορικές επιθέσεις όσο και με μαζικές εκτοξεύσεις βλημάτων cruise, με επίκεντρο την ανατολική όχθη του Ευφράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ρωσικό γενικό Επιτελείο θα αποστείλει προειδοποίησης 60 λεπτών προς την CENTCOM για την απόσυρση όλων των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων από την περιοχή, σε γειτνίαση ή «συγκατοίκηση» με τις θέσεις της ISIS στην ανατολική όχθη του Ευφράτη καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες θα επακολουθήσουν σφοδρότατα αντίποινα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μαζί με τον Ρώσο αντιστράτηγο σκοτώθηκαν και δύο συνταγματάρχες αλλά δεν είναι γνωστό εάν ήταν του ρωσικού ή του συριακού Στρατού.Οι πληροφορίες λένε για στοχευμένα πυρά όλμων της ISIS με κατάδειξη, από ειδικές δυνάμεις, άλλου… κράτους.

pronews

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Νεκρός ο Ρώσος αντιστράτηγος Βαλερί Ασάποφ σε επίθεση του ISIS στην Deir ez-Zor – Πολεμούσε στην πρώτη γραμμή
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: