30 Αυγ 2017

Αυστηρό μήνυμα από ΗΠΑ προς Τουρκία: «Μην πλήξετε ξανά δυνάμεις μας στην βόρεια Συρία»

Αυστηρό μήνυμα από ΗΠΑ προς Τουρκία: «Μην πλήξετε ξανά δυνάμεις μας στην βόρεια Συρία»

Αυστηρή προειδοποίηση απεύθυναν οι ΗΠΑ προς την Τουρκία να μην επιχειρήσει να πλήξει ξανά δυνάμεις της συμμαχίας κατά της ISIS αλλιώς θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Το παραπάνω είπε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας μετά τα πυρά ανταρτών που μετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» εναντίον δυνάμεων ανταρτών του FSA οι οποίες συνοδεύονταν και από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που επίσης δέχθηκαν πυρά.

«Αυτό το έχουμε το έχουμε κάνει γνωστό στους Τούρκους εταίρους μας και εμείς πρόκειται να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε αυτές τις περιπολίες αλλά και είμαστε πάντα έτοιμοι αι προετοιμασμένοι να αμυνθούμε στην συγκριμένη περιοχή» δήλωσε πιο συγκεκριμένα στο Reuters ο Αμερικανός συνταγματάρχης Ryan Dillon εκπρόσωπος της CENTCOM, η οποίασυντονίζει τη δράση των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρια.

Σύμφωνα με τις δηκώσεις του Αμερικανού εκπροσώπου δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ δέχθηκαν πυρά στην πόλη της βόρειας Συρίας Manbij από αντάρτες που μετέχουν στην συμμαχία της τουρκικής επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».«Οι δυνάμεις μας δέχθηκαν πυρά και ανταπέδωσαν πριν μετακινηθούν σε ασφαλή τοποθεσία» δήλωσε ο Αμερικανός συνταγματάρχης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ διεμήνυσαν στην Τουρκία ότι πυρά από αντάρτες που μετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» εναντίον ανταρτών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε εάν στα τμήματα που έπληξαν οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία βρίσκονταν και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, αλλά σύμφωνα με κουρδικές πηγές υπήρχε παρουσία και Αμερικανών στρατιωτών.

«Οι περιπολίες που διεξάγουμε στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν ως στόχο την αποφυγή της έντασης. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε δεχθεί και άλλες φορές πυρά από τις δυνάμεις των ανταρτών που ελέγχονται από την Τουρκία», πρόσθεσε ο Dillon.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Αυστηρό μήνυμα από ΗΠΑ προς Τουρκία: «Μην πλήξετε ξανά δυνάμεις μας στην βόρεια Συρία»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: