Σοκ και δέος προκαλούν οι φόροι στους Έλληνες - Έως και 100% αυξημένα τα εκκαθαριστικά.Δεν πειράζει όμως..έρχεται το survivor 2
Σοκ και δέος προκαλούν οι φόροι στους Έλληνες - Έως και 100% αυξημένα τα εκκαθαριστικά.Δεν πειράζει όμως..έρχεται το survivor 2

Χαλαρώστε αποβλακωμένοι στους δέκτες σας,την ώρα που η χώρα είναι υπό κατοχή και επιβάλλονται νέα μνημόνια,χαράτσια,απολύσεις...που οδηγούν σε ανεργία,φτώχεια και αυτοκτονίες.

Σοκ και δέος για τους φορολογούμενους, καθώς τα εκκαθαριστικά σημειώματα που λαμβάνουν είναι αυξημένα έως και 100%. Οι αλλαγές στη φορολογία εκτόξευσαν τις επιβαρύνσεις για το 40% των φορολογούμενων που έλαβαν χρεωστικό σημείωμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή" οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και την κλίμακα με την οποία υπολογίζεται η εισφορά αλληλεγγύης διέλυσαν τους φορολογούμενους. Κυρίως όσους έχουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και ελευθέριο επάγγελμα, όπως επίσης και όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις , η διαφορά του φόρου ήταν μεγαλύτερη από τη διαφορά των εισοδημάτων μεταξύ 2015 και 2016. Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισοδήματα ύψους περίπου 66.000 ευρώ το 2015 και 76.000 ευρώ το 2016 καλείται να πληρώσει 21.646 ευρώ, από 10.692 ευρώ το προηγούμενο έτος. Από το παράδειγμα προκύπτει ότι τα επιπλέον 10.000 ευρώ εισοδήματος τα πήρε στο ακέραιο η εφορία.

Τα τεράστια ποσά που προκύπτουν είναι σχεδόν αδύνατον να πληρωθούν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Πολλοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενταχθούν άμεσα στη ρύθμιση των 12 δόσεων, ενώ άλλοι φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, καθώς από τον Ιούλιο και μετά έρχεται ο ΕΝΦΙΑ.

Το σοκ που έχει υποστεί το 40% των φορολογούμενων που έχει λάβει χρεωστικό σημείωμα είναι μεγάλο και δύσκολα ξεπερνιέται, καθώς είναι αδύνατον να καταφέρουν, όπως υποστηρίζουν αρκετοί εξ αυτών, να πληρώνουν τα ποσά αυτά σε 3 διμηνιαίες δόσεις.

Το πιθανότερο είναι να ενταχθούν στην ρύθμιση των 12 δόσεων και, εάν δεν μπορέσουν και πάλι να πληρώσουν (καθώς από τον Ιούλιο και μετά εκτός από τον φόρο εισοδήματος έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ), να ενταχθούν στη μεγάλη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

eglimatikotita

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications