Δράκοι: Μύθος ή Πραγματικότητα;
Δράκοι: Μύθος ή Πραγματικότητα;

Η λέξη Δράκος, σημαίνει αυτός με το δυνατό, διαπεραστικό και επιβλητικό βλέμμα.

Ο Δράκος είναι ένα ένα ον που συναντάται στην παγκόσμια Μυθολογία και παίρνει διαφορετικές υπερφυσικές μορφές, όπως, ανθρωπόμορφοι γίγαντες, ακόμη και φτερωτά φίδια. Οι Δράκοι κατέχουν μεγάλες δυνάμεις, τόσο φυσικές όσο και πιο λεπτές και Πνευματικές.

Είναι φύλακες πολλές φορές μεγάλων θησαυρών και των μυστικών της ζωής, του θανάτου, αλλά και της αθανασίας. Επίσης σαν μεγάλοι Δράκοι αναφέρονται και πολλοί Σοφοί της Ανθρωπότητας.

Οι Δράκοι ως μυθικά πλάσματα με σάρκα και οστά, εμφανίζονται κυριολεκτικά σε όλες τις μυθολογίες του κόσμου, ακόμα και σε εκείνες που χρονολογούμε να ξεκίνησαν όταν ακόμα η ανθρωπότητα ήταν νεότατη. Αν και οι εμφανίσεις, ο χαρακτήρας και οι ιδιότητές τους παραλλάσσονται από τόπο σε τόπο, μας είναι πάντα σαφές ότι μιλάμε για το ίδιο πλάσμα.

Παρατηρώντας το φαινόμενο των Δράκων από επιστημονικό πρίσμα, ίσως θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι Δράκοι ως υπαρκτά πλάσματα, πιθανότατα ήταν οι τελευταίοι εναπομείναντες των δεινοσαύρων που πρόλαβαν να δουν και την γέννηση του ανθρώπου προτού εξαφανιστούν.
Η εμφάνισή τους παραπέμπει σε αρκετά ήδη κυρίως ιπτάμενων προϊστορικών πλασμάτων, αλλά όχι μόνο ιπτάμενων.
Μια πιθανή βιολογική εξέλιξη των Δράκων που επιβιώνει μέχρι σήμερα, είναι κυρίως οι Χαμαιλέοντες που θυμίζουν καταπληκτικά μικρογραφία Δράκου, αλλά και άλλα ήδη σαυρών, μικρότερων ή μεγαλύτερων.

Οι πρωτόγονοι άνθρωποι εντυπωσιασμένοι από το παρουσιαστικό τους, τους πέρασε από γενιά σε γενιά με χαρακτηριστικά που δεν τους άνηκαν (ανθρώπινη ομιλία, φωτιά να βγαίνει από το στόμα κλπ. Είναι γνωστή η υπερβολή που χαρακτηρίζει τις διάφορες λαϊκές δοξασίες) κι έτσι ήταν λογικό να αρχίσουν λατρεύονται ως Θεοί.
Μετά την εξαφάνισή τους, οι Δράκοι έγιναν κάτι το ακόμα πιο μυστήριο, μαγευτικό και Θεϊκό για τους ανθρώπους. Η ύπαρξή τους εισέβαλε σε άλλη διάσταση και εντάχθηκε στο Πάνθεον του κάθε λαού.

Ολ’ αυτά όμως αφορούν τους Δράκους ως υπαρκτά πλάσματα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications