20 Μαΐ 2017

Ο ουρανοξύστης των 127 ορόφων που περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα! Το αρχιτεκτονικό θαύμα με ύψος 630 μέτρα

Ο ουρανοξύστης των 127 ορόφων που περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα! Το αρχιτεκτονικό θαύμα με ύψος 630 μέτρα

Ο Πύργος της Σαγκάης που υψώνεται στην καρδιά της κινεζικής πόλης, έχει βραβευθεί (Skyscraper Awards) για το σχέδιο και τη λειτουργικότητά του.

Ο γυάλινος ουρανοξύστης των 127 ορόφων, περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα. Διακρίνεται για την αρχιτεκτονική υπεροχή του και συνδυάζει το πρωτοποριακό σχέδιο με τη λειτουργικότητα.

Η προϋπόθεση για την υποψηφιότητα ενός ουρανοξύστη στο διαγωνισμό, είναι το ύψος. Πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 μέτρα ψηλός και ο πύργος της Σαγκάης πληροί με το παραπάνω αυτό το κριτήριο, αφού αγγίζει τα 630 μέτρα. Άλλωστε, είναι το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, πίσω από τον πύργο Burj Khalifa στο Ντουμπάι.

Χρειάστηκαν σχεδόν επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί ο Πύργος της Σαγκάης και το κόστος κατασκευής έφτασε τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ύψος δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Πύργου, που σχεδιάστηκε από την αμερικανική αρχιτεκτονική εταιρεία Gensler και τον κινέζο αρχιτέκτονα Jun Xia.

Διαθέτει τους ταχύτερους ανελκυστήρες στον κόσμο, που φτάνουν στην κορυφή σε 20,5 δευτερόλεπτα, ανεβαίνοντας τους ορόφους με ταχύτητα 74 χλμ/ώρα.

Στον Πύργο της Σαγκάης βρίσκεται φυσικά, το υψηλότερο εστιατόριο του κόσμου. Ο επισκέπτης απολαμβάνει τη θέα από ύψος 561 μέτρων, στον 121ο όροφο. Εκεί υπάρχει και πισίνα. Στο εσωτερικό φιλοξενούνται γραφεία, καταστήματα και εστιατόρια.

Η αρχιτεκτονική των στριφτών πύργων, εμφανίζεται ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια στη Μέση Ανατολή και στην Ασία, όπου κατασκευάζονται πανύψηλοι ουρανοξύστες.

Βασικοί λόγοι είναι οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της μηχανικής και των κατασκευών, που επιτρέπουν την αναθεώρηση της παραδοσιακής τάσης των γραμμικών πύργων και φυσικά έχουν καλύτερη συμπεριφορά στις καιρικές συνθήκες.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ο ουρανοξύστης των 127 ορόφων που περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα! Το αρχιτεκτονικό θαύμα με ύψος 630 μέτρα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats