Θα κλάψετε στο γέλιο απο την κατάντια και την ηλιθιότητα της μάζας! (vid)
Θα κλάψετε στο γέλιο απο την κατάντια και την ηλιθιότητα της μάζας! (vid)

Ένα βίντεο που μέσα σε λίγα λεπτά δείχνει την πραγματική αξία της ελληνικής κοινωνίας και την βλακεία που την διακατέχει.

Η βλακεία είναι μεταδοτική. Το πλήθος, δηλαδή, συμπεριφέρεται με περισσότερο βλακώδη τρόπο από τα μεμονωμένα άτομα που το συνθέτουν. Αυτό εξηγεί γιατί ολόκληροι λαοί μπορούν εύκολα να χειραγωγηθούν, ώστε να επιδιώκουν τρελούς σκοπούς. Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα γνωστό στην ψυχολογία. Η συναισθηματική μετάδοση, που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της ομάδας, μειώνει την κριτική ικανότητα(βλέπε κομματόσκυλα). Παρατηρείται τότε η «πόλωση της λήψης αποφάσεων»: επιλέγεται η πιο απλή λύση,που συνήθως είναι και η λιγότερο έξυπνη.

«Βλάκας είναι αυτός που με τις ενέργειές του προκαλεί ζημιά σε κάποιον άλλο, αλλά παράλληλα δεν πετυχαίνει κάποιο πλεονέκτημα για τον εαυτό του ή ακόμα υφίσταται ζημιά και ο ίδιος.»

Αυτοί τώρα ψηφίζουν, έχουν "άποψη"! τελικά δεν ειναι μονο στο ίντερνετ μαζεμένοι οι ηλίθιοι! που ο κάθε στόκος έχει "άποψη" πάνω σε θέματα που δεν γνωρίζει και την γράφει,τι θέλουμε να πούμε με αυτο; οτι δεν φτάνει που δεν ξέρουν έχουν και άποψη! ούτε στον μεσαίωνα να ζούσαν! αυτο το βίντεο δείχνει 2 τραγικά πράγματα ,1 πόσο εύκολα υιοθετούν οτι τους λες,2 την τραγική άγνοια ακόμα και για άπλα θέματα που παραδόξως έχουν και "άποψη" πάνω σε αυτα για μην φανούν άσχετοι η σοβαροφάνεια τους μάρανε!αντί να πουν δεν ξέρω. ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

24 comments

Ανώνυμοςείπε...

Καλά και περιμένουμε να σωθεί αυτη η χωρά! ο νεοέλληνας ειναι εντελώς ηλίθιος! όσο για το ψήφισμα ? ψηφίζει με βάση τι κόμμα ειναι και οχι για το κοινό κάλο! τι ομάδα είσαι? τραγικά πράγματα , σωστά είχες πει άλλου οτι ο εχθρός στης Ελλάδας ειναι ο ίδιος ο λαος της!

Unknownείπε...

Είναι τόσο απλό: Έχουμε ό,τι μας αξίζει. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις κι εμείς το αγοράσαμε με την ψήφο μας...

Artemisείπε...

Δεν βλέπω κάτι παράταιρο. Εξαρχής το ρεπορτάζ κάνει λόγο για Έλληνες "καταναλωτές", όχι για Έλληνες Πολίτες.

Ανώνυμοςείπε...

Και το πιο ωραίο είναι το περισπούδαστο ύφος κατανόησης της ερώτησης.Πετάει ο γάιδαρος ; πετάει !!!

Ανώνυμοςείπε...

Πότε έρχεται ο Κοέν ρε παιδιά

Ανώνυμοςείπε...

...και ποιος τέλος πάντων είναι αυτός ο Κοέν.

Χωρίς πλακα: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι απαντούσαν...

Ανώνυμοςείπε...

...και ποιος τέλος πάντων είναι αυτός ο Κοέν.

Χωρίς πλακα: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι απαντούσαν...

Ανώνυμοςείπε...

Δεν υπάρχει σωτηρία!!!

Ανώνυμοςείπε...

Δεν καταλαβα τι θελει να πει ο ποιητης της αναρτησης,κατα την γνωμη μου,ασχετο το θεμα, με τις ερωτησεις του ερωτουντος,κατατοπιστε με.

Ανώνυμοςείπε...

Δεν θέλω να είμαι σε χώρα με τόσα πολλά ηλίθια άτομα, που παίρνουν ολους στο λαιμό τούς, αν ρωτούσε 1000 άτομα οι 900 τα ίδια με αυτούς θα έλεγαν,έφυγα για εξωτερικό!!!

Ανώνυμοςείπε...

"Σαΐνια" Δημοσιοαγραφισκοι.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ....Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ...

παντού σε όλο τον κόσμο -ο απλός κόσμος δεν καταλαβαίνει τα τρικ των.... 'άθλιων δημοσιογράφων. το να μην ξέρει ή να μη κατάλαβε ο ερωτών πως.. ο Φιντέλ πέθανε ή Βρετανία ή ηνωμένο βασίλειο είναι ένα και το αυτό, δεν σημαίνει πως... έχουμε ηλίθιους πολίτες, αντιστρόφως, διεστραμμένους δημοσιογράφους έχουμε, που προσπαθούν να μας μπερδέψουν...

PHAESTOSείπε...

Σαϊνι δημοσιογραφίσκε. Το Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει όλα τα εκτός Βρεττανίας πάλαι ποτέ αποικιακά κράτη προτεκτοράτα μεταξύ αυτών Ινδία ,Χονκ Κονγκ,νησιά Φόκλαντ,Μέρος της Ωκεανίας (Αυστραλία)Νέα Ζηλανδία, Σκωτία,Ουαλία,βόρειο Ιρλανδία κ.α.

nefeliείπε...

Έκανε επιλογή τους 6-7 που απάντησαν χωρίς να γνωρίζουν, για να γελοιοποιήσει τους Έλληνες και να νοιώσει ανώτερος! Ρεπορτάζ με ΜΟΝΟ 7 άτομα δεν γίνεται ποτέ.
Ήθελα να τον ακούσω τι θα απαντούσε, αν τον ρωτούσα την ώρα που πήγαινε για καφέ τι σημαίνει το CERN για παράδειγμα.....
Συμπλεγματικός και μικρόνους "δημοσιογράφος"!

Κυριακοςείπε...

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Phaistos ...
Η Μεγάλη Βρεττανία όμως είναι το κυρίαρχο κράτος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Unknownείπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.ΚΟΙΝΩΣ ΓΙΑΤΑ ΜΠΑΖΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!!!!!!!!

Unknownείπε...

XaxaX pragmatika oti na nai h allh h xaziovola to malli sthn pena pou elege gia ton Poytin poia Krimaia vre ornio anepipedh

Unknownείπε...

Αυτά ψηφίζουν; Μηδενισμός.

Περιστέρης Γιάννης, Αναλογιστής,είπε...

Το Video αποκαλύπτει κάτι που αφορά σχεδόν όλους τους κατοίκους των "πολιτισμένων" κρατών της γης, δηλαδή :
Λίγοι άνθρωποι παραδέχονται δημόσια ότι δεν μπορούν να δώσουν μια απάντηση σε μια ερώτηση, έστω και αν είναι "ερώτηση-παγίδα", μια και το να το παραδεχθείς δημόσια το έτος 2017 σε εμφανίζει ανημέρωτο.
Η "παιδεία" είναι ένα πολύ σύνθετο και παγκόσμιο θέμα και ειδικά στην Ελλάδα το "σύστημα" (οικογένεια, "φίλοι", εκπαιδευτικά ιδρύματα, μέσα μαζικής ενημέρωσης, διαδίκτυο)έχει συνδράμει πάρα πολύ για τον πνευματικό "αναλφαβητισμό" μας.
Το "δεν γνωρίζω κάτι για το θέμα που με ρωτάτε", απαιτεί πνευματικά χαρίσματα και "κότσια" που λίγοι άνθρωποι τα διαθέτουν.
Οι δημόσιες απαντήσεις τύπου "υπεκφυγής" δείχνουν και το πόσο θράσος και (κακή) ευελιξία σκέψης/αντίδρασης διαθέτει ο εκάστοτε ερωτώμενος.
Φιλικά
Γιάννης Περιστέρης, Αναλογιστής
ΥΓ
Το Video θα έπρεπε να δείχνει έστω έναν από τους ερωτώμενους που σίγουρα απάντησε πως "δεν γνωρίζει κάτι για το θέμα που τον ρωτάει ο δημοσιογράφος".
Η γενίκευση ενός χαρακτηρισμού είναι ένα συστηματικό λάθος που πάλι κάνουμε σχεδόν όλοι οι πολίτες των "πολιτισμένων" κρατών της γης.
Παντού και πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν εξαιρέσεις, άξιες μνημόνευσης.

Ανώνυμοςείπε...

Ρε παιδια η κοπελιτσα που ρωτηθηκε για την Κριμαια φυσιολογικα απαντησε,σιγουρα ο Πουτιν δεν θα δωσει ποτε την Κριμαια αλλα αν το εκανε θα ειχε εναν πολυ σοβαρο λογο

ΠΑΝΟΣείπε...

Ο πιο ηλίθιος #δημοσιογράφος# με ηλίθιο στήσιμο γελοίο μοντάζ για να αναδείξει το μεγέθος της βλακείας του και να προσβάλει Ελληνες πολίτες.

DIMITRISείπε...

ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ , ΗΞΕΡΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ?

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications