1 Απρ 2017

Το μοναδικό χωριό στην Ευρώπη που απαγορεύονται οι λαθρο εισβολείς αλλα δεν έχει ούτε κομμουνιστικά μορφώματα που σημαίνει μηδενική εγκληματικότητα !

Το μοναδικό χωριό στην Ευρώπη που απαγορεύονται οι λαθρο εισβολείς αλλα δεν εχει ουτε κομμουνιστικά μορφώματα που σημαίνει  μηδενική εγκληματικότητα !

Στην Ευρώπη υπάρχει μόνο ένα χωριό που έχει απαγορεύσει εντελώς την είσοδο σε "πρόσφυγες" λαθρο εισβολείς. Αντ’ αυτού δέχθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 262.000 ευρώ. Το διπλό χωριό Oberwil-Lieli.Το Oberwil-Lieli είναι ένα από τα πλουσιότερα χωριά της Ευρώπης και οι κάτοικοι του πήραν αυτή την απόφαση φοβούμενοι ότι αν επέτρεπαν την είσοδο σε πρόσφυγες θα έθεταν σε κίνδυνο τα παιδιά τους, τις γυναίκες τους και γενικότερα την… ησυχία τους.

Η απόφαση ελήφθη με δημοψήφισμα που έγινε πριν μερικές ημέρες. Το ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι κάτοικοι του Oberwil-Lieli ήταν αν θα ήθελαν να πληρώσουν πρόστιμο 263.000 ευρώ να δεχτούν 10 μετανάστες.

Η Ελβετία, αν και δεν ανήκει στην ΕΕ έχει ανακοινώσει ότι θα υποδεχθεί 3.000 Σύρους πρόσφυγες και θα βοηθήσει και 50.000 ακόμη αιτούντες άσυλο που έχουν περάσει τα σύνορά της στο ταξίδι τους προς το βορρά. Οι 3.000 πρόσφυγες θα κατανεμηθούν σε πόλεις και χωριά βάσει συγκεκριμένης ποσόστωσης. Ωστόσο, η ελβετική κυβέρνηση έδινε τη δυνατότητα στις πόλεις και τα χωριά που δεν ήθελαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες να πληρώσουν ένα πρόστιμο και να το… αποφύγουν.

Και έτσι το Oberwil-Lieli αποφάσισε να κάνει δημοψήφισμα. Και στο δημοψήφισμα το 52% των κατοίκων του ελβετικού χωριού επέλεξαν να πληρώσουν το πρόστιμο και να μην υποδεχτούν τους 10 πρόσφυγες.

Μάλιστα το πρόστιμο ανέλαβαν να το πληρώσουν συγκεκριμένοι κάτοικοι αν και τελικά το πιθανότερο είναι να βγει από το δημοτικό προϋπολογισμό που έχει πλεόνασμα 5 εκατ. Ευρώ. Μάλιστα, ο δήμαρχος του Oberwil-Lieli διατείνεται ότι είναι πρόθυμος και τα επόμενα χρόνια να πληρώνει το πρόστιμο προκειμένου να μην έρθουν πρόσφυγες στο χωριό του.

Περιτριγυρισμένο από όμορφα λιβάδια και με εκπληκτική θέα στις χιονισμένες Αλπεις τα δίδυμα χωριά Oberwil και Lieli, γεμάτο σαλέ και μοντέρνα γυάλινα σπίτια έχουν γίνει το πιο ακριβό μέρος για να ζήσει κανείς στην Ελβετία. Το μέρος εκείνο που όλοι θέλουν να πάνε να μείνουν.

Οι δρόμοι είναι πάντα καθαροί, οι κήποι έργα τέχνης, η εγκληματικότητα μηδενική, η κίνηση λέξη άγνωστη. Τα σπίτια εκεί κοστίζουν περί το 1,31 εκατ. ευρώ και φυσικά η τιμή κάποιων ξεπερνά τα 3,94 εκατ. ευρώ.

«Εμείς εδώ δεν τους θέλουμε, είναι απλό», είπε ένας από τους κατοίκους του ελβετικού χωριού στη Daily Mail και πρόσθεσε: «Εχουμε δουλέψει σκληρά σε όλη μας τη ζωή για να φτιάξουμε ένα όμορφο χωριό και δεν θέλουμε να το καταστρέψουμε. Δεν είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει πρόσφυγες, δεν θα ταίριαζαν εδώ».

«Συμπονώ τους άλλους, αλλά δεν δεν θέλω να έρθουν νεαροί άνδρες πρόσφυγες στο χωριό μας. Είναι ένα ασφαλές και ήσυχο μέρος και δεν θέλω να ανησυχώ για την ασφάλεια της κόρης μου», ανέφερε μια από τις κατοίκους του Oberwil-Lieli, ενώ άλλη κάτοικος, ενα κομμουνιστικο μόρφωμα σε τελείως διαφορετικό κλίμα είπε: «Είναι ντροπή αυτό που κάναμε…» αλλα έχει ελάχιστα κομμουνιστικα μορφώματα και δεν μπορούν να επιβληθούν οπως κάνουν σε όλη την αριστερή Ευρώπη αφου πρώτα προκάλεσαν 2 παγκόσμιους πολέμους και χιλιαδες σφαγές για επικρατήσει η φυλή τους! .

Απο τους πρωτοστατούντες της καμπάνιας του Οχι ήταν και ο δήμαρχος του διπλού χωριού Ανδρέα Γκλάνερ, μέλος του δεξιού SVP, ο οποίος αρνείται το χαρακτηρισμό «ρατσιστές» για τους δημότες του και υποστηρίζει ότι «η απόρριψη ήταν μια διαμαρτυρία για την ποσόστωση που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση» και συμπληρώνει: «Είναι καλύτεροι οι πρόσφυγες από τη Συρία να μείνουν σε καταυλισμούς κοντά στην πατρίδα τους. Μπορούμε να τους στείλουμε χρήματα, αλλά αν τους φιλοξενήσουμε εδώ θα στείλουμε λάθος μήνυμα και έτσι και άλλοι θα ρισκάρουν τη ζωή τους να περάσουν τον ωκεανό, να πληρώσουν δουλεμπόρους για να φθάσουν ως εδώ».

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Το μοναδικό χωριό στην Ευρώπη που απαγορεύονται οι λαθρο εισβολείς αλλα δεν έχει ούτε κομμουνιστικά μορφώματα που σημαίνει μηδενική εγκληματικότητα !
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: