Τράπεζα στο Ρέθυμνο πετά στον δρόμο ηλικιωμένη λόγω χρεών – Δίπλα της δεκάδες αλληλέγγυοι πολίτες | Βίντεο
Τράπεζα στο Ρέθυμνο πετά στον δρόμο ηλικιωμένη λόγω χρεών – Δίπλα της δεκάδες αλληλέγγυοι πολίτες | Βίντεο

Ένα γεγονός που θυμίζει τις εξώσεις στην Ισπανία λόγω χρεών έχουμε στο Ρέθυμνο, όπως παρουσίασε μέσα από ρεπορτάζ της η Νέα Τηλεόραση.

Για ένα χρέος σε τράπεζα το οποίο -σύμφωνα με την ίδια- δεν ξεπερνά τις 50 χιλιάδες ευρώ, κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο μια 74χρονη γυναίκα από το Ρέθυμνο, η οποία είναι συνταξιούχος φαρμακοποιός...Πρόκειται για την κύρια κατοικία της 74χρονης Τερέζας Νησιανάκη, η οποία έχει ήδη βγει στο σφυρί, ενώ της έχει σταλεί και το έγγραφο της έξωσης.

Σήμερα στο σπίτι της απεγνωσμένης δανειολήπτριας, συγκεντρώθηκαν μέλη του σωματείου αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου, τα οποία εξέφρασαν ξεκάθαρα την βούλησή τους να μην επιτρέψουν να χάσει το σπίτι της η ηλικιωμένη γυναίκα. Το σπίτι της φωτογραφίας, έκτασης 79 τετραγωνικών μέτρων στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου, ανήκει στην κα Τερέζα Νησιανάκη. Μία 74χρονη φαρμακοποιό, η οποία ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, αφού η τράπεζα που την δανειοδότησε πριν από χρόνια, τώρα της κάνει έξωση.

Όπως λέει εμφανώς μουδιασμένη στην κάμερα της "Ν.Τ." μέχρι που το φαρμακείο της λειτουργούσε δεν αντιμετώπιζε κανένα οικονομικό πρόβλημα, όταν όμως συνταξιοδοτήθηκε, ήταν αδύνατον να πληρώνει τις δόσεις του δανείου της. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της απεγνωσμένης δανειολήπτριας βρέθηκαν μέλη από το σωματείο αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου, όπου το μεσημέρι μάλιστα έδωσαν δυναμικό παρόν έξω από το σπίτι της για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη έλευση δικαστικού επιμελητή και αστυνομίας.

Η 74χρονη που ζει μόνη παρέα με το κατοικίδιο της στην κύρια κατοικία της, εμφανίστηκε ανακουφισμένη από την παρουσία τόσων ανθρώπων που χωρίς να την γνωρίζουν ήταν εκεί για να υπερασπιστούν το δικαίωμα της να μην χάσει το σπίτι της. Η διοίκηση του σωματείου αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο γνωστοποιώντας τις προθέσεις της τόσο στον εισαγγελέα και την αστυνομία, όσο στην τράπεζα και τον δικαστικό επιμελητή που έχει αναλάβει την υπόθεση της 74χρονης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications