Η Ινδία “σούταρε” το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates
Η Ινδία “σούταρε” το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates

Η κυβέρνηση της Ινδίας απαγόρευσε το πρόγραμμα εμβολιασμού που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates για τον φόβο ότι οι χορηγοί των φαρμακευτικών εταιρειών που συνδέονται με το Ίδρυμα επηρεάζουν τις πολιτικές του σχετικά με τον εμβολιασμό. Μια μελέτη του Παγκόσμιου Φόρουμ Πολιτικής δείχνει ότι το Ίδρυμα Gates δεν είναι “φιλανθρωπικό”, αλλά αντίθετα, προωθεί τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική της παγκοσμιοποίησης, η οποία ωφελεί τις μεγάλες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της γεωργίας.

Στις 28 Φεβρουαρίου, το 2017, το πρόγραμμα του BMGF (Ίδρυμα Bill και Melinda Gates) στήριξης ανοσοποίησης της Ινδίας θα παύσει να υφίσταται μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τους δεσμούς με την οργάνωση του δισεκατομμυριούχου.

Αυτή η κίνηση από το ινδικό κράτος έγινε σε μεγάλο βαθμό από τους φόβους ότι η Big Pharma που συνδέεται με το BMGF θα μπορούσε να επηρεάσει τη χάραξη πολιτικής. Η κίνηση αυτή αποτελεί επίσης μέρος μιας μεγαλύτερης ώθηση να απολύσει δεκάδες άλλα συστήματα ελέγχου λήψεων αποφάσεων σε βασικούς τομείς πολιτικής, σύμφωνα με το Reuters.

Για πολλά χρόνια, το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates εμπλεκόταν ενεργά “στηρίζοντας” τα προγράμματα εμβολιασμού στην Ινδία.
Ωστόσο η «σύγκρουση συμφερόντων», σύμφωνα με τους Indian Times, οι”δεσμοί” του Ίδρυμα Bill και Melinda Gates με τις φαρμακευτικές εταιρείες είναι εν μέρει ο λόγος που έκλεισε την ‘πύλη’ για το BMGF.

Όπως γράφουν οι Indian Times:
“Υπήρξαν ερωτήσεις σχετικά με τους δεσμούς του BMGF με φαρμακευτικές εταιρείες και την πιθανή επίδραση που μπορεί να έχει αυτό για τη στρατηγική εμβολιασμού της χώρας. Το Παγκόσμιο Φόρουμ Πολιτικής, ένας ανεξάρτητος φύλακας της πολιτικής, έθεσε κάποιες από αυτές τις ανησυχίες σε μια μελέτη τον Δεκέμβριο του 2015”.
Κριτικοί έχουν κατά το παρελθόν εγείρει ανησυχίες λέγοντας ότι το BMGF δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα λόγο αυτών των προφανών συγκρούσεων συμφερόντων. Αυτό συμβαίνει γιατί το BMGF υποστηρίζει επίσης το GAVI, μια παγκόσμια συμμαχία εμβολιασμού που μετρά μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ως εταίρους της, σύμφωνα με το Reuters.

Μετά τις 28 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα εμβολιασμού θα αναλάβει αποκλειστικά το Εθνικό Ινστιτούτο Οικογενειακής Υγείας και Πρόνοιας (NIFHW). Φυσικά, ιδιωτικές δωρεές από φιλάνθρωποι είναι ζωτικής σημασίας για τον εξορκισμό πολλές από τις οικονομικές και ιατρικές δεινά του κόσμου. Ωστόσο, είναι όταν αυτές οι ιδιωτικές δωρεές αρχίσει να ρέει μέσα από το εύκολα κατεστραμμένο γραφειοκρατία που θα αρχίσουμε να βλέπουμε ένα πολύ διαφορετικό σενάριο ξεδιπλώνεται.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Φόρουμ Πολιτικής, του οποίου η μελέτη χρησιμοποιήθηκε στην απόφαση της Ινδίας να διακόψει τους δεσμούς τους με το Ίδρυμα Gates, το BMGF δεν είναι πάντα μια δύναμη για το καλό. Στην έκθεσή τους, Gated Development – is the Gates Foundation always a force for good? 0 Mark Curtis εξηγεί:

“Η Περιφραγμένη Ανάπτυξη (κάνει λογοπαίγνιο με το όνομα Gate) καταδεικνύει ότι η τάση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανισότητας είναι κεντρικής σημασίας για τις προτεραιότητες και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Bill και Melinda Gates. Εμείς υποστηρίζουμε ότι αυτό είναι μακριά από μια ουδέτερη φιλανθρωπική στρατηγική, αλλά αντ ‘αυτού μια ιδεολογική δέσμευση για την προώθηση νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών και την εταιρική παγκοσμιοποίηση. Οι μεγάλες επιχειρήσεις επωφελούνται άμεσα, ιδίως στους τομείς της γεωργίας και της υγείας, ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του ιδρύματος, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι επιχειρηματικές λύσεις δεν είναι οι πιο αποτελεσματικές.

Ίσως αυτό το πιο εντυπωσιακό για το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates είναι ότι παρά την επιθετική εταιρική στρατηγική και την τεράστια επιρροή μεταξύ κυβερνήσεων, ακαδημαϊκών και των ΜΜΕ, υπάρχει μια απουσία επικριτικών φωνών. Η Παγκόσμια Δικαιοσύνη Τώρα ανησυχεί ότι η επιρροή του ιδρύματος είναι τόσο διάχυτη, που πολλοί παράγοντες της διεθνούς ανάπτυξης, που διαφορετικά θα κριτίκαραν την πολιτική και την πρακτική του ιδρύματος, δεν είναι σε θέση να μιλήσουν ανεξάρτητα ως αποτέλεσμα της χρηματοδότησης και της αιγίδα του”.
Όπως συμβαίνει και σε τόσες άλλες πρακτικές της ελίτ, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται στην επιφάνεια.

Όπως λέει το Ίδρυμα Gates, “το πρόγραμμα διατροφής μας επικεντρώνεται στην παροχή αποδεδειγμένων παρεμβάσεων δημιουργώντας νέα εργαλεία και στρατηγικές για να εξασφαλιστεί ότι οι έγκυες γυναίκες και τα μικρά παιδιά θα λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την υγιή ανάπτυξη τους”, χρηματοδοτείται από fast-food εταιρείες όπως η McDonald ‘s, η Coca-Cola και η PepsiCo με το ποσά δισεκατομμυρίων.

nea.allnewz.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications