Νέα μέτρα εν όψει:5.900 ευρώ το αφορολόγητο,νέες περικοπές στις συντάξεις και ανατροπή στα εργασιακά!!
Νέα μέτρα εν όψει:5.900 ευρώ το αφορολόγητο,νέες περικοπές στις συντάξεις και ανατροπή στα εργασιακά!!

Στην τελική ευθεία για μια ακόμη συμφωνία βρίσκεται η συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ. Ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσαν το πρωί τους βουλευτές των ΑΝΕΛ για τα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα που αναμένεται να ψηφιστούν, αλλά και για τα περίφημα «αντίμετρα».

Το αφορολόγητο μειώνεται στα 5.900 έως 6.000 ευρώ, παραμένει το 5% στις ομαδικές απολύσεις, ενώ στους όρους της συμφωνίας περιλαμβάνεται και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018.

Η «μάχη» λέγεται ότι δίνεται για τις συντάξεις με στόχο της κυβέρνησης να ξεκινήσει η περικοπή από το 2020. Αύριο αναμένεται να κλείσει το «staff level agreement» που θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, δήλωσε «κλείσαμε». Το μόνο «αγκάθι» μέχρι την Παρασκευή είναι το θέμα της ΔΕΗ, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τους ΑΝΕΛ, το ζήτημα των εργασιακών εξετάζεται σε ανώτερο επίπεδο.

Τέλος, φαίνεται πως «κλείδωσε» η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση και στην εαρινή σύνοδο του Ταμείου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications