21 Φεβ 2017

Συρία: o Πούτιν ετοιμάζει μεγάλο πόλεμο…….

Συρία: o Πούτιν ετοιμάζει μεγάλο πόλεμο…….

Ο ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Yuri La Rogov προβλέπει μια « μεγάλη επερχόμενη μάχη στη Συρία που θα εμποδίσει τόσο την προέλαση του τουρκικού στρατού όσο και το διαμελισμό αυτής της χώρας ή την αυτονόμηση επαρχιών της.

Ο στρατιωτικός αναλυτής La Rogov εμπιστεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Gazeta.ru ότι μια μεγάλη μάχη θα ξεσπάσει εντός 2 μηνών. « Αυτή η μεγάλη μάχη πρσοβλέπει στην απελευθέρωση της πόλης της Raqqa,που είναι το οχυρό της Daech και άλλων τοποθεσιών κατακτημένων « , ανακοίνωσε ο αναλυτής πριν να προσθέσει: » παρά τ΄ότι η κατάσταση είναι πολύ σύνθετη au seuil των συνομιλιών στ΄Astana δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Daech και η Al-Nosra δεν αφορούνται από την εκεχειρία και ότι χτυπήματα κατά αυτών των 2 οργανώσεων είναι απολύτως νόμιμα ».

Για το ρώσο στρατιωτικό αναλυτή οι « μεγάλες στρατιωτικε΄ς μάχες έχουν ανάγκη από μια πολιτική νομιμοποίηση για να επιχειρηθούν. Αυτή ηνομιμοποίηση υπάρχει αναφορικά με τα στρατιωτικά δεδομένα σε Συρία και Ιράκ και λόγω των κινδύνων επέκτασης της τρομοκρατίας που απειλέι τις δυτικές χώρες. »

Ο La Rogov δηλώνει ότι η επερχόμενη μάχη θα έχει το πράσινο φως της Ρωσίας και της Τουρκίας όσο κι αν η Τουρκία φαίνεται να θέλει ν΄αλλάξει στρατόπεδο : « ο τούρκος πρέοδρος λέει ότι θέλει να κατευθυνθεί προς τη Raqqa μετά το Al-Bab, κάτι που έρχεται σ΄αντίθεση με τις προηγθείσες συμφωνίες με τη Ρωσία ». Και ο ειδικός πρόεσθεσε : » Αυτό που κάνει ο Erdogan δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα πραξικόπημα κατά των συμφωνιών με τη Ρωσία κιακόμη περισσότερο που αυτή η στροφή επέρχεται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Erdogan με τον Donald Trump και τις υποσχέσεις βοήθειας που δέχθηκε από τον Trump ».

Ο αναλυτής δεν αποκλείει τη συσχέτιση μεταξύ της αντιρωσικής περιδίνησης του Erdogan και των αεροπορικών ρωσικών χτυπημάτων στο Al-Bab : » Αυτό είναι ένα μήνυμα που η Μόσχα ήθελε να περάσει στους τούρκους.Αν αυτοί προδώσουν την εμπιστοσύνη της Ρωσίας δεν θα παραμείνουν στο απυρόβλητο των αντιποίνων της Ρωσίας και οι τούρκοι στρατιώτες θα είναι « νόμιμοι » στόχοι για τη ρωσική αεροπορία.

Σύμφωνα με τον ειδήμονα η » Ρωσία αναζητά να υποστηρίξει το συριακό στρατό και τους συμμάχους του στην ανάκτηση της πόλης Al-Bab και έπειτα θα συμμετάσχει στην μάχη για την απελευθέρωση της Raqqa.

Γιατί είναι προφανές η προέλαση στον άξονα Al-Bab-Raqqa των τουρκικών δυνάμεων και των μισθοφόρων τους στο πλαίσιο της επίθεσης « Ασπίδα του Ευφράτη » κατέληξαν από την κατοχή ενός μεγάλου τμήματος του συριακού εδάφους και σκοπός των τούρκων έγκειται στην εγκατάσταση τρομοκρατών σε μια πολύ ευρεία ζώνη μεγάλης επεφάνειας και αυτό αποτελεί το προοίμιο για τη διάλυση της Συρίας . Γι αυτό το λόγο η Μόσχα εκτιμά ότι η Δαμασκός οφείλει να πάρει τον έλεγχο του Al-Bab κι ένα μεγάλο μέρος της Α Συρίας ως τη Raqqa για ν΄αποφευχθεί ο διαμελισμός της Συρίας και ο σχηματισμός αυτόνομων επαρχιών βλ. ανεξάρτητων. » parstoday 20.2.17 dimpenews.com

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Συρία: o Πούτιν ετοιμάζει μεγάλο πόλεμο…….
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: