21 Φεβ 2017

Μαχητές συνεργαζόμενοι με το ΙΚ εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στη νοτιοδυτική Συρία

Βιολογικά ρομπότ δολοφόνοι συνεργαζόμενα με το ΙΚ εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στη νοτιοδυτική Συρία

Ομάδες σύρων μαχητών που συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν μια αιφνιδιαστική επίθεση σε μετριοπαθείς αντάρτες χθες στη νοτιοδυτική Συρία, κοντά στα υψίπεδα του Γκολάν, όπου συναντώνται τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ισραήλ, καταλαμβάνοντας αρκετά χωριά και μια μεγάλη κωμόπολη, είπαν αντάρτες και μάρτυρες.

Οι αντάρτες είπαν πως οι μαχητές επέκτειναν τον έλεγχό τους σε μια περιοχή που σχηματίζει φυσικό φράγμα μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ, όπου ρέει ο ποταμός Γιαρμούκ, αφού κατέκλυσαν την Τσελ, την Σαχέμ αλ Γκολάν, την Άντουαν και την Τελ Τζαμούα.

Οι μαχητές εξαπέλυσαν μια εκτεταμένη επίθεση την αυγή από τον θύλακά τους στις πόλεις Τζάμλα, Άιν Ζάκαρ Νάφα και Αλ Σάζρα, αναπτύσσοντας δεκάδες τεθωρακισμένα και αρκετές ερπύστριες για να κατακλύσουν τα γειτονικά χωριά, όπου βοηθήθηκαν από αδρανείς πυρήνες πολιτών, σύμφωνα με δύο αντάρτες.

Αργότερα οι τζιχαντιστές εκδιώχθηκαν από τουλάχιστον δύο χωριά (Τζιλίν και Χιτ) μετά από αντεπίθεση από τις ομάδες του Νότιου Μετώπου, μια συμμαχία ομάδων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού η οποία συντονίζει επιχειρήσεις από ένα κοινό διοικητικό κέντρο στην Ιορδανία, είπε ο Αμπού Γιάχια, στέλεχος των ανταρτών σε μία από τις ομάδες. Η συμμαχία περιλαμβάνει ομάδες που έχουν λάβει μερική βοήθεια από ξένα κράτη, μεταξύ των και κυβερνήσεις των χωρών του Αραβικού Κόλπου.

Δυνάμεις του στρατού της Ιορδανίας παρατάχθηκαν κατά μήκος των συνόρων σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, είπε ιορδανική πηγή ασφάλειας, ενώ κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι μπορούσαν να ακούσουν καθαρά τον ήχο των όλμων από τις μάχεις στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Στις αρχές του μήνα, η αεροπορία της Ιορδανίας είπε ότι είχε επιτεθεί αεροπορικά εναντίον των μαχητών στην περιοχή, καταστρέφοντας μια αποθήκη πυρομαχικών, ένα εργοστάσιο παραγωγής παγιδευμένων αυτοκινήτων και στρατώνες.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μαχητές συνεργαζόμενοι με το ΙΚ εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στη νοτιοδυτική Συρία
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: