Το «σαράβαλο» ασθενοφόρο της Κάσου που συμβολίζει τη Δημόσια Υγεία εν έτει 2017!
Το μοναδικό ασθενοφόρο της Κάσου ...

Να μην ξεχάσεις να πληρώσεις το κράτος …εφορίες και ότι άλλο σου ζητάει ..γιατί είναι σίγουρο ότι με τα χρήματα σου αυτό το κράτος σου προσφέρει τα ανάλογα !

Μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης να δήλωνε πριν από λιγότερο από ένα μήνα ευχαριστημένος από το ΕΣΥ, ωστόσο η εικόνα αυτή του ασθενοφόρου στην Κάσο είναι θλιβερή!

Σύμφωνα μάλιστα με τη «Ροδιακή», ένας γιατρός, μια μαμή που γίνεται νοσηλεύτρια, μια εθελόντρια νοσοκόμα και δυο εθελοντές οδηγοί με ένα σάπιο ασθενοφόρο είναι όλο και όλο το υγειονομικό προσωπικό της Κάσου. Υπάρχουν και δυο εθελοντές οδηγοί ενός σάπιου ασθενοφόρου!

«Εδώ ζούμε με εθελοντισμό, όμως οι λογαριασμοί δυστυχώς δεν πληρώνονται εθελοντικά», επαναλαμβάνει αγανακτισμένος ο εθελοντής οδηγός του ασθενοφόρου κ. Κυριάκος Ζαγοράς.

Αφορμή για την κουβέντα το μοναδικό ασθενοφόρο, για τα 5 χωριά και τους περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους, που το κακόμοιρο δεν άντεξε εκτεθειμένο στο κρύο και την υγρασία και σάπισε.

Οι Κασιώτες περιμένουν δυο χρόνια να γίνει το θαύμα της αντικατάστασης, μέχρι τότε στα περιστατικά, που είναι συχνότατα, ελπίζουν να μη φύγει το παρμπρίζ, να μη ξεκολλήσει κάποια πόρτα και προς Θεού, να μη βρέχει, γιατί τότε το εσωτερικό του γεμίζει νερά και ανοίγουν ομπρέλες.

Μόλις πριν λίγες μέρες, για να μεταφερθεί ένα κοριτσάκι, ο εθελοντής οδηγός το σκούπισε και άδειασε τα νερά, ενώ στο δρόμο μέχρι το αεροδρόμιο το πρόσεχε σαν τα μάτια του.

Ο γιατρός του νησιού κ. Νικόλαος Σιμσιρίδης ελπίζει και όπως περιγράφει: «Το ασθενοφόρο, που ήρθε μεταχειρισμένο, έχει γράψει περισσότερα από 730.000 χιλιόμετρα, είναι αλήθεια ότι εδώ δεν κάνουμε μεγάλες διαδρομές, όμως είναι απαραίτητο και είναι πια επικίνδυνο. Μέχρι στιγμής στις εκκλήσεις δεν έχουμε καμιά ανταπόκριση, έχουν περάσει δυο χρόνια και τελευταίο ήταν ένα αίτημα που κάναμε πριν από 2-3 μέρες. Κάθε τόσο κάτι ακούμε, μάλιστα υπήρχαν παλαιότερες αποφάσεις, αλλά νέα δεν υπάρχουν».

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Ας ΔΩΣΟΥΝ απο 100 ευρω 300 της βουλης να παρουν ενα νεο ασθενοφορο αλλα αυτοι μονο μεγαλα λογια ειναι

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications