Η Ρωσία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στις προσπάθειες των Αμερικανικών ΜΜΕ να εμποδίσουν την τηλεόραση του RT.
Η Ρωσία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στις προσπάθειες των Αμερικανικών ΜΜΕ να εμποδίσουν την τηλεόραση του RT.

Ο επικεφαλής της Roskomnadzor, Αλέξανδρος Zharov δήλωσε ότι η πίεση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Αμερικανών εταίρων προς το RT και σε εκείνους που συνεργάζονται με το τηλεοπτικό κανάλι, είναι απαράδεκτη. Αν η αμερικανική πλευρά θα περιορίσει την εκπομπή του καναλιού, η Ρωσία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

«Οι Αμερικανοί γενικά προσπαθούν να ασκήσουν πίεση σε εκείνους που συνεργάζονται με το ρωσικό κανάλι RT. Κυνικοί και ανήθικοι από την Wall Street Journal προσπαθούν να φιμώσουν το RT στις ΗΠΑ, όπου το κανάλι έρχεται τακτικά αντιμέτωπο με τεράστια πίεση. Την ίδια στιγμή, οι δημοσιογράφοι του the Atlantic [ 1], διαπιστώνοντας ότι οι ειδήσεις του RT βγαίνουν στην κορυφή των αναζητήσεων στο Google, κάλεσαν την ίδια την Google και ρώτησαν αν με κάποιο τρόπο μπορεί και ξεχωρίζει τις ειδήσεις του RT από τους άλλους. Αν τέτοια πίεση θα οδηγήσει σε περιορισμό της εκπομπής του RT στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει να λάβουμε ακριβώς τα ίδια μέτρα, «- είπε ο Zharov στο RIA Novosti.

Στο τέλος του Ιανουαρίου στην Wall Street Journal[2] βγήκε το άρθρο με τίτλο «για τους Αμερικανικούς φορείς είναι δύσκολο να σπάσουν το συμβόλαιο με το τηλεοπτικό κανάλι RT νόμιμα», στο οποίο λεπτομερώς περιγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία της καλωδιακής και δορυφορικής διανομής της RT στις ΗΠΑ. Την ίδια μέρα ένα άλλο μέσο ενημέρωσης, το «The Atlantic», δημοσίευσε ένα άρθρο «Το κανάλι του Κρεμλίνου τα έχει καλά με την Google» . Ο συγγραφέας του υλικού, διαπιστώνοντας ότι το υλικό του RT φαίνεται στις κορυφές αναζητήσεων στο Google, έγραψε ότι η εταιρεία με την ικανότητα της «φιλτράρει» τις ειδήσεις του καναλιού από το γεγονός ότι αποτελούν φιλορωσική άποψη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications