Καλως ήρθε το δολάριo: 300 ιρερόδουλες έφτασαν στην Κρήτη για το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο
Καλως ήρθε το δολάριo: 300 ιρερόδουλες έφτασαν στην Κρήτη για το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο

“ροζ” διάσταση της άφιξης του αεροπλανοφόρου “USS George H.W. Bush” στα Χανιά.
Στην προβλήτα του νατοϊκού αγκυροβολίου Μαραθίου κατέπλευσε χθες το πρωί το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο “USS George H.W. Bush”, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 6.000 στρατιώτες.

H άφιξη του αεροπλανοφόρου στη Σούδα, αναδεικνύει και μια άλλα οικονομική διάσταση αυτών των επισκέψεων, η οποία αποτελεί “ταμπού” για τις τοπικές κοινωνίες. Ακούμε, γνωρίζουμε μα κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Όπως μαθαίνουμε λοιπόν, από την Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη κατέφθασε αυτές τις ημέρες μεγάλος αριθμός εκδιδόμενων γυναικών για τα μπαρ, τους οίκους ανοχής της πόλης. Οι αριθμοί μιλούν για ένα αριθμό από 200 έως και 300 γυναίκες!

ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ
Το πλοίο «μπήκε» στο λιμάνι συνοδεία τριών ρυμουλκών και θα παραμείνει στα Χανιά για τρεις ακόμη ημέρες, προκειμένου να ανεφοδιαστεί αλλά και για λόγους αναψυχής του πληρώματος όπως ήδη έχει ενημερώσει τις τοπικές Αρχές ο διοικητής της Αμερικανικής Ναυτικής Ευκολίας Σούδας, πλοίαρχος Μπραντ Κόλινς. Το «USS George H.W. Bush» με το ψευδώνυμο «Εκδικητής» ναυπηγήθηκε το 2009 και η πρώτη του αποστολή έγινε το 2011.

Πρόκειται για μια πλωτή πόλη, με μόνιμο πλήρωμα 3.500 άτομα, ενώ περίπου 2500 είναι τα άτομα που βρίσκονται στο πλοίο ως μέλη των ομάδων υποστήριξης και πληρώματα αεροσκαφών.
Με μήκος σχεδόν 333 μέτρα, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του υπερβαίνει τους 30 κόμβους και έχει εκτόπισμα που υπερβαίνει τους 100.000 τόνους.
Το πλοίο φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτεραΗΗ-60Η
Έχει πάρει το όνομά του προς τιμήν του 41ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Η άφιξη του αεροπλανοφόρου προκάλεσε τις αντιδράσεις τοπικών φορέων. Πικετοφορία διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων. Την αντίθεσή τους με την παρουσία του αεροπλανοφόρου έχουν εκφράσει το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και η Πρωτοβουλία Αντίστασης.

Ακόμα περιμένουν αποζημίωση οι ιδιοκτήτες ταξί Εν τω μεταξύ σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμα οι αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ταξί, από τα καμώματα 26χρονου Αμερικανού ναύτη τον περασμένο Ιούνιο, όταν σε κατάσταση μέθης είχε κλέψει ένα ταξί, τράκαρε άλλα δύο και τελικά κατέληξε σε χαντάκι στην Αγιά. Eκτοτε, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων ζουν έναν δικαστικό… μαραθώνιο, λόγω του καθεστώτος της ετεροδικίας το οποίο δεν επιτρέπει να εκδικαστούν τέτοιες υποθέσεις στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο των ιδιοκτητών ταξί κ. Βολάνη, το αμερικανικό δημόσιο ζητά όλο και περισσότερα δικαιολογητικά και παραστατικά από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι -βρισκόμενοι απέναντι σε μία ατέλειωτη γραφειοκρατία- έχουν απελπιστεί. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι, ότι για το ένα όχημα, το αμερικανικό δημόσιο ζητά πραγματογνωμοσύνη από τρεις πραγματογνώμονες, πέρα από τα αρχικά έγγραφα και βεβαιώσεις που έχουν αποσταλεί.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Αυτή τη φορά πάντως, η βάση φαίνεται να λαμβάνει προληπτικά μέτρα καθώς έχει ενημερώσει τα καταστήματα πως για οποιοδήποτε επεισόδιο θα μπορεί ο καταστηματάρχης να καλέσει δυο τηλέφωνα που του δίνουν ώστε άμεσα να επιληφθούν οι μυστικοί αστυνομικοί που έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης έχει γίνει σύσταση στους ναύτες από τη βάση να πίνουν μπύρες και όχι άλλα ποτά.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

ΕΔΩ ΜΠΟΥ@@ΛΟ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΑ.ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(ΤΑΞΙ,ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ)ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΝΑ Μ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ!ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΙΑ.....ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ......
ΞΕΝΙΑ

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications