7 Ιαν 2017

Συνελήφθη στη Γαλλία ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου για εγκλήματα πολέμου

Συνελήφθη στη Γαλλία ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου για εγκλήματα πολέμου

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, συνελήφθη στη Γαλλία βάσει ενός εντάλματος που εκδόθηκε από τις σερβικές αρχές, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Χαραντινάι θεωρείται εγκληματίας πολέμου από τις σερβικές αρχές για δραστηριότητες του όταν ήταν διοικητής του UCK στο Κοσσυφοπέδιο κατά τη διάρκεια του πολέμου 1998-99.

Ο Χαραντινάι διετέλεσε πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου κατά την περίοδο 2004-2005. Ο Χαραντινάι είχε συλληφθεί για πράξεις κατά τη διάρκεια του πολέμου και δικάστηκε δύο φορές από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά αθωώθηκε.

Το 1999 υπήρξε μια ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ Αλβανών αυτονομιστών του Απελευθερωρικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου (UCK) και του σερβικού στρατού και αστυνομίας που οδήγησε στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία (που αποτελούνταν τότε από το Μαυροβούνιο και τη Σερβία) με βομβαρδισμούς σε δομές της Σερβίας.

Τον Μάρτιο του 2004, οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου οργάνωσαν εξεγέρσεις, οι οποίες ανάγκασαν σε μαζική φυγή των Σέρβων από την επαρχία και την καταστροφή πολλών σερβικών μνημείων της ιστορίας και του πολιτισμού.

Οι αλβανικές δομές του Κοσσυφοπεδίου, στην Πρίστινα, στις 17 Φεβρουαρίου 2008, κήρυξαν μονομερώς την ανεξαρτησία της επαρχίας από τη Σερβία.Η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία δεν αναγνωρίζεται από τη Σερβία, τη Συρία, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Ελλάδα, το Ιράν, την Ισπανία και άλλες χώρες.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Συνελήφθη στη Γαλλία ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου για εγκλήματα πολέμου
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications