3 Ιαν 2017

Ραδιοσήματα από το διάστημα ενδέχεται να προέρχονται από εξωγήινους

Ραδιοσήματα από το διάστημα ενδέχεται να προέρχονται από εξωγήινους

Διεθνής ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται ότι εντοπίζει επανειλημμένα ισχυρά ραδιοσήματα από μία συγκεκριμένη τοποθεσία στο διάστημα.

Όπως αναφέρει το New York Post, πρόκειται συγκεκριμένα για μία ομάδα επιστημόνων από τηλεσκόπιο «Green Bank» στη Δυτική Βιρτζίνια κ από το Παρατηρητήριο «Arecibo» στο Πουέρτο Ρίκο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν έξι νέες εκρήξεις ραδιοκυμάτων που προέρχονται από μία περιοχή πέρα από τον Γαλαξία μας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Τhe Astrophysical Journal»

Η εν λόγω ανακάλυψη εντοπίζεται κοντά στον αστερισμό «Αuriga», γεγονός αρκετά σημαντικό για τους επιστήμονες δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη τοποθεσία έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 17 ραδιοσήματα μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με το British Journal, μία έκρηξη ραδιοκύματος διαρκεί μόνο ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου, αλλά περιέχει απίστευτη ποσότητα ενέργειας, περίπου ανάλογο ποσό ενέργειας με εκείνο που παράγει ο ήλιος σε έναν μήνα. Κι ενώ ένα κοσμικό φαινόμενο, όπως μία αστρική σύγκρουση θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για τουλάχιστον μία έκρηξη ραδιοκύματος, οι επαναλαμβανόμενες εκρήξεις και μάλιστα από συγκεκριμένη τοποθεσία προβληματίζουν τους επιστήμονες.

Το Science News αναφέρει ότι ο πιο πιθανός παράγοντας που ενδέχεται να σχετίζεται με αυτές τις εκρήξεις είναι ένας αστέρας νετρονίων ο οποίος πιθανώς να κατέπεσε στον πυρήνα ενός μεγαλύτερου αστεριού. Μία άλλη πιθανή εξήγηση σχετικά με την προέλευση αυτών των ραδιοσημάτων είναι η ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ραδιοσήματα από το διάστημα ενδέχεται να προέρχονται από εξωγήινους
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications