7 Ιαν 2017

Κίνα - Βρήκαν ένα εντυπωσιακό σπαθί 2.300 ετών - BINTEO

Κίνα - Βρήκαν ένα εντυπωσιακό σπαθί 2.300 ετών - BINTEO

Το 2300 ετών σπαθί έχει αφήσει έκπληκτους τους εμπειρογνώμονες δεδομένου ότι, παρά την παλαιότητα του, το σπαθί και θηκάρι του είναι σε άριστη κατάσταση διατήρησης.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το σπαθί δεν οξειδώθηκε επειδή ο τάφος είχε σφραγιστεί. Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην επαρχία Χενάν (κεντρική-ανατολική Κίνα) ένα σπαθί χάλυβα κατασκευασμένο περισσότερα από 2.300 χρόνια πριν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, το σπαθί ανακαλύφθηκε κατά την ανασκαφή ενός τάφου στην πόλη Xinyang. Παρά την παλιαότητα του, το σπαθί και θηκάρι του είναι σε άριστη κατάσταση διατήρησης. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να παρατηρηθεί ότι η λεπίδα του σπαθιού διατηρεί ουσιαστικά την αρχική όξυνση.

Liu Yong, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Chengyang Προστατευόμενη Περιοχή, ο οποίος είδε την τελετή για το σπαθί είπε ότι ήταν εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από το αρχαίο όπλο.

Η αρχαία πόλη της Chengyang είναι η καλύτερα διατηρημένη και μεγαλύτερη πόλη του αρχαίου βασιλείου του Chu (770-223 π.Χ.). Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Xinyang στην επαρχία Χενάν. Η πόλη θεωρείται ότι έχει δημιουργηθεί γύρω από 2700 χρόνια πριν, όπως οι στρατώνες του Chu Βασιλείου. Μέσα από ένα ποίημα, είπε ότι ακόμα κι αν ο πιστός γενικά είχε πεθάνει,το πολύτιμο σπαθί του ήταν ακόμη λαμπερ;o. Ωστόσο, οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την ταυτότητα του ιδιοκτήτη του λαμπερού αυτού σπαθιού

Πηγή: Mirror, πηγή βίντεο: People's Daily, China
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Κίνα - Βρήκαν ένα εντυπωσιακό σπαθί 2.300 ετών - BINTEO
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications