Καύσιμα: Σοκ από την 1η Ιανουαρίου…
Καύσιμα: Σοκ από την 1η Ιανουαρίου…

Η συμφωνία στον ΟΠΕΚ για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, εκτοξεύει την τιμή του, κάτι που σταδιακά αρχίζει να φαίνεται και στα πρατήρια καυσίμων.

Ηδη, η διεθνής τιμή του αργού πετρελαίου (μπρεντ) έχει ξεπεράσει τα 54 δολάρια το βαρέλι, όταν πριν λίγες ημέρες ήταν περίπου στα 45 δολάρια. Και αν αυτή η άνοδος κάποια στιγμή οροθετηθεί από τον ΟΠΕΚ (όπως αναμένεται) οι Ελληνες καταναλωτές θα δεχτούν ακόμα ένα χτύπημα ανατίμησης από την 1η Ιανουαρίου, με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που έχει ήδη υπογράψει η Κυβέρνηση.

Ετσι λοιπόν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο diesel κίνησης θα αυξηθεί από τα 330 στα 410 ευρώ ανά 1000 λίτρα ενώ στην βενζίνη από 670 στα 700 ευρώ. Και όλα αυτά ενώ το ΦΠΑ επιβάλλεται στην τελική τιμή του καυσίμου, δηλαδή, μετά την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Με λίγα λόγια γίνεται το απίθανο και άκρως Ελληνικό, να φορολογείται (με ΦΠΑ) και ο φόρος (κατανάλωσης)…

Τι σημαίνει αυτό για τις τιμές στα πρατήρια καυσίμων; Αναμένεται η βενζίνη να ξεπεράσει το 1,55€ το λίτρο και το diesel κίνησης να φλερτάρει έντονα με τα 1,3€/λίτρο.
Και αυτό εφόσον μπει νωρίς το αναμενόμενο φρένο από τον ΟΠΕΚ, ειδάλλως η ανατιμήσεις θα είναι υψηλότερες

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Αυτό δεν θα προκαλέσει τεχνητή αύξηση διάφορων προιόντων?
Μιλάμε για θράσος.
Κλείνω σου λέει τη κάνουλα και ακριβαίνουν τα πάντα, ενώ υπάρχει όσο πετρέλαιο θέλεις, απλά και μόνο για να τα οικονομήσω.
Είναι δυνατόν έτσι στη ψύχρα?ω ΝΑΙ,ΕΙΝΑΙ.


Φίλος.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications