Ν. Μιχαλολιάκος για προϋπολογισμό: «Άδικοι φόροι σε ποτά, πετρέλαιο και τσιγάρα»
Ν. Μιχαλολιάκος για προϋπολογισμό: «Άδικοι φόροι σε ποτά, πετρέλαιο και τσιγάρα»

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017 με κριτική για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο και τη σύγκριση που έκανε ο πρωθυπουργός της Επανάστασης του 1821, με την εξέγερση των Κουβανών.

«Ήταν ο μοναδικός από Ευρώπη. Ζούμε 42 χρόνια επιβολής της πολιτικής της αριστεράς» και συμπλήρωσε πως «μόνιμος στόχος της ιμπεριαλιστικής αριστεράς ο εθνικός αγώνας των Ελλήνων».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο αρχηγός τoυ Λαϊκού Σύνδέσμου πρότεινε στη Βουλή να ψηφίσει το δικό της Casus Belli, «όπως είναι το δικαίωμά της», ως «απάντηση» στις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόσο για το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες, όσο και για τα νησιά στο Αιγαίο.

Ξεκίνησε δε, με αναφορά στο δημοσίευμα της Wall Street «για τους λεγόμενους πρόσφυγες, τους λαθρομετανάστες», όπως είπε και συνέχισε λέγοντας πως «αγνοούνται 13.000 άνθρωποι. Άγρια δύση έχει καταντήσει η Ελλάδα. Παράλληλα, κατατέθηκε πρόταση για την επαναφορά της συνθήκης του Δουβλίνου. Οι Ευρωπαίοι, την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν απειλεί ότι θα ανοίξει τα σύνορα.

Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε αυτή τη ζούγκλα. Όχι. Ας ειπωθεί ότι με τη Συνθήκη της Λωζάνης η Ελλάδα έχασε, σε σύγκριση με όσα είχε κερδίσει στρατιωτικά. Μία συνθήκη που έχουν παραβιάσει οι Τούρκοι. Στην Κύπρο που άνθιζε ο ελληνισμός, σήμερα επικρατεί πλήρως η Τουρκία».

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό είπε πως «σε επίπεδο άμυνας είναι θλιβερός». Τόνισε πως δίνονται εκατομμύρια για το υπουργείο του Μουζάλα, τους πρόσφυγες δηλαδή, όταν εκατομμύρια Έλληνες πεινάνε. Επανέλαβε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις για τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, το οποίο είναι ίσο με το χρέος. Χαρακτήρισε «άδικους» τους φόρους σε ποτά, πετρέλαιο και τσιγάρα και επεσήμανε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications