Αγριεύουν τα πράγματα μεταξύ CIA-Ρωσίας! Ποιοι προσπαθούν να «μπλοκάρουν» την προεδρία Τραμπ!
Αγριεύουν τα πράγματα μεταξύ CIA-Ρωσίας! Ποιοι προσπαθούν να «μπλοκάρουν» την προεδρία Τραμπ!

Ας πάρουμε τα γεγονότα με χρονική σειρά…Η CIA κατέληξε ότι η Ρωσία παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές, όχι μόνο για να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο αμερικανικό εκλογικό σύστημα, αλλά και για να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post. Η εφημερίδα, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους οι οποίοι ενημερώθηκαν για το θέμα, αναφέρει ότι η CIA εντόπισε άτομα με συνδέσμους με τη ρωσική κυβέρνηση, τα οποία διοχέτευσαν στα WikiLeaks χιλιάδες email που αποκτήθηκαν παράνομα από την εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος και από άλλους λογαριασμούς, όπως του επικεφαλής της προεδρικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Οι αξιωματούχοι περιέγραψαν τα άτομα αυτά ως ανθρώπους γνωστούς στα μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών, σημειώνοντας ότι αποτέλεσαν μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης της Μόσχας να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα Τραμπ και να μειώσει τις πιθανότητες εκλογής της Κλίντον.
«Αποτελεί εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι στόχος της Ρωσίας στην χώρα ήταν να ευνοήσει τον έναν υποψήφιο έναντι του άλλου και να βοηθήσει τον Τραμπ να εκλεγεί στην προεδρία», ανέφερε σύμφωνα με το δημοσίευμα ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος. «Αυτή είναι η άποψη κοινής αποδοχής», συμπλήρωσε.

Η CIA, στην απόρρητη της αξιολόγηση, που παρουσίασε σε γερουσιαστές κεκλεισμένων των θυρών την προηγούμενη εβδομάδα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρέθεσε ένα ολοένα και μεγαλύτερο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων από πολλαπλές πηγές. Οι υπεύθυνοι της παρουσίασης τόνισαν στους γερουσιαστές πως είναι «απόλυτα σαφές» ότι η εκλογή Τραμπ ήταν ο στόχος της Ρωσίας.

Τον Οκτώβριο η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε επίσημα την Ρωσία ότι κάνει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανισμών και φορέων του Δημοκρατικού Κόμματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως προειδοποίησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι αυτές οι επιθέσεις θα έχουν συνέπειες. Ρώσοι αξιωματούχοι όμως έχουν αρνηθεί κάθε κατηγορία παρέμβασης τους στις αμερικανικές εκλογές. Ο Τραμπ έχει δηλώσει πως δεν έχει πειστεί ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν είχαν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν το Κρεμλίνο να δίνει εντολή στα άτομα να μεταβιβάσουν τα emails στα WikiLeaks, τόνισε ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος στην εφημερίδα. Τα πρόσωπα βρίσκονταν «ένα βήμα» μακριά από την ρωσική κυβέρνηση.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν ήταν η πηγή άντλησης των emails, ανέφερε η Post. Ο Πούτιν γελοιοποίησε τις ΗΠΑ!
Η έμμεση απάντηση του Πούτιν προέκυψε από μία πρόσφατη διάσκεψη στο Κρεμλίνο.
Για να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια μακρά, ένδοξη ιστορία και την κακή συνήθεια να παρεμβαίνουν σε εκλογές σε όλο τον κόσμο. Ουάσιγκτον έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, διότι αποτελεί «το εξαιρετικό έθνος» που ξέρει τι είναι καλύτερο για όλους, παντού.

Για παράδειγμα, το 2006, Χίλαρι ήθελε να έχει άποψη για τις εκλογές στην Παλαιστίνη, όπως παλαιότερα στο Ιρακ, στο Αφγανιστάν και πιο πρόσφατα στην Ουκρανία… Με λίγα λόγια σε όλα τα κράτη που τελούν υπό την κηδεμονία των ΗΠΑ.
Και σε μία πρόσφατη διάσκεψη του Κρεμλίνου, ο Πούτιν υπενθύμισε τους δυτικούς εταίρους του ότι γνωρίζει καλά το παιχνίδι τους:

«Είχα πρόσφατα μια συνομιλία με έναν από τους «συναδέλφους» μου. Συζητάγαμε για την υποτιθέμενη επιρροή μας σε ορισμένες πολιτικές διαδικασίες στο εξωτερικό. Του είπα: «Και τι κάνεις; Εσείς συνεχώς κάνετε παρεμβάσεις στην πολιτική μας ζωή.» Και εκείνος απάντησε: «Δεν το κάνουμε εμείς αλλά οι ΜΚΟ». Είπα: «Α ναι»; Αλλά ποιος τους πληρώνει και ποιος του δίνει οδηγίες» Και μου απάντησε: «Τι είδους οδηγίες;» Είπα: «Μα τις έχω διαβάσει όλες ήδη», τόνισε αρχικά.
Για να καταλήξει ειρωνευόμενος: «Είδατε; Τελικά το Κρεμλίνο κλέβει e-mail»!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications