Ιταλία: Λαθρομετανάστες έπιασαν ομήρους εργαζόμενους σε κέντρο φιλοξενίας και απειλούσαν να τους σκοτώσουν
Ιταλία: Λαθρομετανάστες έπιασαν ομήρους εργαζόμενους σε κέντρο φιλοξενίας και απειλούσαν να τους σκοτώσουν

Ζητούσαν να τους δώσουν περισσότερα χρήματα (επιδόματα) και καλύτερο φαγητό - «Κανένας δεν ζητά δουλειά. Και αυτό το λένε μετανάστευση», ανέφερε μία τοπική εφημερίδα..

Χαοτική μοιάζει η κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας στην Ιταλία, καθώς σε καθημερινή βάση καταγράφονται σοβαρά γεγονότα, ενώ τόσο εντός, όσο και στις γύρω περιοχές, επικρατεί η ανομία και ο νόμος του πιο δυνατού.

Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που σημειώθηκε στην Ποτέντζα, όπου τρεις Αφρικανοί λαθρομετανάστες έπιασαν ομήρους εθελοντές που εργάζονται στο χώρο και απειλούσαν να τους σκοτώσουν, διεκδικώντας περισσότερα χρήματα (επιδόματα) και καλύτερο φαγητό.

Πιο συγκεκριμένα, ένας άνδρας από το Νίγηρα και δύο από την Γκάμπια, επιτέθηκαν στους εθελοντές που εργάζονται στο κέντρο φιλοξενίας για τη συντήρησή τους και αφού τους πήραν ομήρους, απειλούσαν να τους σκοτώσουν. Τα αιτήματά τους ήταν να τους δοθούν περισσότερα χρήματα και καλύτερο φαγητό, «αλλιώς θα σας σκοτώσουμε», φώναζαν χαρακτηριστικά.

Οι τρεις Αφρικανοί κρατούσαν ομήρους δύο εργαζόμενους, πριν επέμβει η αστυνομία και τους συλλάβει. Ακολούθως οδηγήθηκαν στο κρατητήριο, όπου έμειναν για τρεις ημέρες και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι δίχως κανέναν περιορισμό!

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, πολλοί λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες, ζητώντας βελτιώσεις και περισσότερα χρήματα. Μία εφημερίδα μάλιστα, ανέφερε πως «κανένας δεν ζητά δουλειά. Και αυτό το λένε μετανάστευση», αναδεικνύοντας μία άλλη πτυχή του ζητήματος που απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications