Έκτακτη σύσκεψη ΝΑΤΟ: Ρωσικό υποβρύχιο «φονιάς» με πυρηνική υπερ-τορπίλη!
Έκτακτη σύσκεψη ΝΑΤΟ: Ρωσικό υποβρύχιο «φονιάς» με πυρηνική υπερ-τορπίλη!

Οι αμερικανικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας αποκάλυψαν την ύπαρξη ενός ρωσικού σχεδίου για τη κατασκευή ενός μη-επανδρωμένου υποβρυχίου που έχει λάβει το κωδικό όνομα – Kanyon που εκτοξεύτηκε με επιτυχία στις 27 Νοεμβρίου από το υποβρύχιο δοκιμών του ρωσικού ναυτικού Sarov class, ένα συμβατικό υποβρύχιο εκτοπίσματος 4.000 τόνων βασισμένο στα κλάσης Kilo, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εγκατασταθεί και ένας μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας.

Το συγκεκριμένο USV έχει προκαλέσει ανησυχία στο Πεντάγωνο και ήδη ολόκληρα τμήματα έχουν ξεκινήσει να συγκεντρώνουν πληροφορίες για το νέο αυτό οπλικό σύστημα.
Αν και οι πρώτες αναφορές είχαν δημοσιευτεί το 2015 όμως κανείς δεν γνώριζε αν θα είχε συνέχεια το πρόγραμμα με την ονομασία στην Ρωσία “Ocean Multipurpose System ‘Status-6” που αναπτύσσει το σχεδιαστικό γραφείο TsKB MT Rubin που είναι υπεύθυνο για την σχεδίαση των ρωσικών υποβρυχίων.

Οι Αμερικανοί κάνουν αναφορές ότι το drone Kanyon θα είναι εξοπλισμένο με πυρηνική κεφαλή μεγατόνων ίσως τη μεγαλύτερη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ένοπλες δυνάμεις με σκοπό να διαλύσει τα αμερικανικά λιμάνια-ναυστάθμους ειδικά των υποβρύχιων που βρίσκονται σε Kings Bay και Puget Sound.

Τα ρωσικά πυρηνικά όπλα που δοκιμάζονται και σχεδιάζονται τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει συναγερμό στις ΗΠΑ και πλέον ουσιαστικά αναζητούν να βρουν με πιο δόγμα θα χρησιμοποιηθούν.
Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου ανέφερε ότι: “Το Status-6 ένα πυρηνικό όπλο που κινείται υποθαλάσσια με πυρηνική ενέργεια είναι από τα πιο ανεύθυνα όπλα του Πούτιν”.

“Το Status-6 θα μπορούσε να σκοτώσει χιλιάδες αθώων ενώ οι δυνατότητες του το κάνουν ιδιαίτερα επίφοβο καθώς σύμφωνα με αναφορές μπορεί να πλεύσει 6.200ν.μ. σε βάθη 3.280Feet με ταχύτητες 56 κόμβων ενώ θα υποστηρίζεται από τα κλάσης Sarov υποβρύχια και από πλοία επιφανείας ηλεκτρονικού πολέμου .

Και οι αμερικανοί ετοιμάζουν μη-επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα αλλά κανένα δεν είναι πυρηνικής πρόωσης ή δεν μεταφέρει πυρηνικά όπλα όπως αναφέρουν.
Σε προηγούμενο χρόνο η ρωσική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta είχε αναφέρει ότι ετοιμάζεται ένα νέο όπλο κοβαλτίου που είναι υψηλότερου βαθμού ραδιενεργού μόλυνσης. Η συγκεκριμένη βόμβα ήταν κατάλοιπο του Ψυχρού Πολέμου και δεν είχε κατασκευαστεί.

Επίσης οι Αμερικανοί κατηγορούν την διοίκηση Ομπάμα γιατί δεν συμπεριλαμβάνει σε μια αναθεωρημένη συνθήκη START τον περιορισμό τέτοιου είδους επιθετικών όπλων.
Πρόκειται για ένα «άσσο» στο μανίκι του Ρώσου προέδρου με το οποίο απειλεί οποιονδήποτε θελήσει να «αλλάξει» τα σχέδια της Μόσχας σε ολόκληρη την Ευρώπη , και ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο . Ένα όπλο τεράστιας στρατηγικής σημασίας έναντι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Το Status 6 χρησιμοποιείται από υποβρύχια με στόχο την καταστροφή εγκαταστάσεων στις ακτές των αντιπάλων. Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, η τορπίλη με πυρηνική κεφαλή είναι ικανή να προκαλέσει τεράστια καταστροφή όπου χτυπήσει καταστρέφοντας υποδομές πολλών χιλιομέτρων .

Έχει εμβέλεια 10.000 χλμ, ταχύτητα άνω των 200 χλμ την ώρα και μπορεί να εκτοξευθεί από υποβρύχια ειδικού σκοπού όπως είναι τα «Belgorod» και «Khabarovsk».
Ο αμυντικός εμπειρογνώμονας Αντρέι Μιρόνοφ ανέφερε ότι το σχέδιο «Status-6″ έγινε ευρέως γνωστό πέρυσι, όταν υποτίθεται ότι εμφανίστηκε κατά λάθος σε φωτογραφία, Ανωτάτων αξιωματικών με τον Ρώσο πρόεδρο.

Αμερικανοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι υπάρχει μια παραδοχή ότι το σχέδιο αποτελεί συνέχεια των εξελίξεων που χρησιμοποιούνταν από τη Σοβιετική αμυντική βιομηχανία για τη δημιουργία μιας γιγαντιαίας τορπίλης με την ονομασία Τ-15. Το σχέδιο αυτό τέθηκε στο αρχείο λόγω της αδυναμίας οικονομικών πόρων .

Η ουσία είναι ότι η τορπίλη «Status-6» εγγυάται τρομερά αντίποινα απέναντι σε νατοϊκές δυνάμεις και χώρες της συμμαχίας.
Δεδομένου ότι η ανάπτυξη του βρίσκεται σε ένα νέο τεχνολογικό επίπεδο, σίγουρα διαθέτει τεχνολογία Stealth, που του επιτρέπει να παραμείνει άφαντο . Το μίνι υποβρύχιο θα μπορεί να βυθίζεται σε βάθος περίπου 1000 μέτρων .

Στην καρδιά του «status-6″ υπάρχει ένας πυρηνικός αντιδραστήρας ψυκτικού υγρού μετάλλου, όπου χρησιμοποιείται νερό αντί του υγρού μετάλλου, το οποίο θα επιτρέπει στο μη επανδρωμένο υποβρύχιο να αυξάνει απότομα την ικανότητα και τους ελιγμούς του.
«Η εξουδετέρωση του «status-6″ θα είναι σχεδόν αδύνατη. Σε γενικές γραμμές, η εμφάνιση ενός υποβρυχίου σε υπηρεσία επιτρέπει σε ορισμένους να εξασφαλιστεί η χρήση των όπλων αντιποίνων » εξηγεί ρωσική πηγή.
Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές αναφέρουν πραγματικό οργασμό στα αμυντικά εργοστάσια της Ρωσίας, όσον αφορά τη δημιουργία νέων και προηγμένων όπλων, τα οποία θα αποτελούν μια ηχηρή «απάντηση» στον στρατό των ΗΠΑ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications