Φίλης: «Προσευχή σε όλες τις θεότητες αντί για κατάργηση»
Φίλης: «Προσευχή σε όλες τις θεότητες αντί για κατάργηση»

Με μία ριζοσπαστική πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί απάντησε ο υπουργός Παιδείας στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία.

Μιλώντας σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με το θέμα που ανέκυψε, ο υπουργός Παιδείας πρότεινε η προσευχή να απευθύνεται σε οποιαδήποτε θεότητα επιθυμεί ο μαθητής, λέγοντας:

«Ακούστε, η προσευχή δεν καταργείται. Πιστεύω όμως ότι εφόσον διατηρηθεί είναι πιο δίκαιο να εκπροσωπούνται όλες οι θρησκείες και να έχει τη δυνατότητα ο καθένας να απευθύνει την προσευχή του στη θεότητα της επιλογής του.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αυτό περιλαμβάνει ακόμα και τις λιγότερο διαδεδομένες θρησκείες, όπως π.χ. ο Πασταφαριανισμός, ο υπουργός απάντησε: «Κοιτάξτε, το τι αποτελεί θρησκεία για τον καθένα είναι προσωπική επιλογή. Για κάποιους είναι η Ορθοδοξία, για κάποιους το Ισλάμ, πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν θρησκεία ακόμα και το ποδόσφαιρο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως στον αγιασμό των σχολείων θα πρέπει να βρίσκονται και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών. «Η Ορθοδοξία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αν στον αγιασμό βρίσκεται ένας ιμάμης, ένας ραββίνος ή ένας μοναχός σαολίν» είπε. «Εμείς ως ανεξίθρησκο κράτος οφείλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να προσευχηθούν σε όποιο αόρατο ον επιθυμούν.»

Post A Comment:

6 comments

kosipsilantisείπε...

Το πιο δίκαιο θα ήταν και ο χρόνος προσευχής των χριστιανών ή των μωαμεθανών να είναι ανάλογος με το ποσοστό των πιστών μαθητών. Ο ίδιος ανάλογος χρόνος θα ίσχυε και στα πομάκικα χωριά, αφού κάποιοι πρέπει να θυμίσουν ότι καμιά σαρία ( εθιμικό μουσουλμανικό δίκαιο ), δεν δικαιούται να υπερτερεί του νόμου του κράτους.

Ανώνυμοςείπε...

χαχα ή ειστε μεγαλυτερο τρολλ απο το βατραχι ή ειστε τέρμα γελοίοι

Ανώνυμοςείπε...

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΩΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΗΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΗΡΩΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΗ

Ανώνυμοςείπε...

Adianoito resital ilithiotitas apo ton Ipourgo. Oso pernaei o kairos toso pio poli eksokiloun...

Ανώνυμοςείπε...

Είναι γνωστό ότι ο εν λόγω , κάπου ... χάνει λάδια. Αλλά αυτός που κάνει τον έξυπνο στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της, δεν μπορεί να τον μαζέψει ; μήπως φοβάται κάτι και δεν του μιλάει ; ; ;

Ανώνυμοςείπε...

Χοντρέ, ο κομμουνισμός προσπάθησε στη Ρωσία από το 1917 να εξαφανίσει τον Χριστιανισμό, πες μου τι ισχύει στη Ρωσία σήμερα.
Αυτά είναι χωμένα στις συνειδήσεις, στα πιστεύω, στις παραδόσεις, στις ψυχές.
Εκεί δεν μπορείς να βάλεις νόμους. Κάνε ότι θέλεις.


Φίλος

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications