7 Σεπ 2016

Φίλης: «Προσευχή σε όλες τις θεότητες αντί για κατάργηση»

Φίλης: «Προσευχή σε όλες τις θεότητες αντί για κατάργηση»

Με μία ριζοσπαστική πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί απάντησε ο υπουργός Παιδείας στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία.

Μιλώντας σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με το θέμα που ανέκυψε, ο υπουργός Παιδείας πρότεινε η προσευχή να απευθύνεται σε οποιαδήποτε θεότητα επιθυμεί ο μαθητής, λέγοντας:

«Ακούστε, η προσευχή δεν καταργείται. Πιστεύω όμως ότι εφόσον διατηρηθεί είναι πιο δίκαιο να εκπροσωπούνται όλες οι θρησκείες και να έχει τη δυνατότητα ο καθένας να απευθύνει την προσευχή του στη θεότητα της επιλογής του.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αυτό περιλαμβάνει ακόμα και τις λιγότερο διαδεδομένες θρησκείες, όπως π.χ. ο Πασταφαριανισμός, ο υπουργός απάντησε: «Κοιτάξτε, το τι αποτελεί θρησκεία για τον καθένα είναι προσωπική επιλογή. Για κάποιους είναι η Ορθοδοξία, για κάποιους το Ισλάμ, πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν θρησκεία ακόμα και το ποδόσφαιρο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός πήγε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας πως στον αγιασμό των σχολείων θα πρέπει να βρίσκονται και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών. «Η Ορθοδοξία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί αν στον αγιασμό βρίσκεται ένας ιμάμης, ένας ραββίνος ή ένας μοναχός σαολίν» είπε. «Εμείς ως ανεξίθρησκο κράτος οφείλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να προσευχηθούν σε όποιο αόρατο ον επιθυμούν.»

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

6σχόλια:

Φίλης: «Προσευχή σε όλες τις θεότητες αντί για κατάργηση»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .

Το πιο δίκαιο θα ήταν και ο χρόνος προσευχής των χριστιανών ή των μωαμεθανών να είναι ανάλογος με το ποσοστό των πιστών μαθητών. Ο ίδιος ανάλογος χρόνος θα ίσχυε και στα πομάκικα χωριά, αφού κάποιοι πρέπει να θυμίσουν ότι καμιά σαρία ( εθιμικό μουσουλμανικό δίκαιο ), δεν δικαιούται να υπερτερεί του νόμου του κράτους.

no imageΑνώνυμος

χαχα ή ειστε μεγαλυτερο τρολλ απο το βατραχι ή ειστε τέρμα γελοίοι

no imageΑνώνυμος

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΩΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΗΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΗΡΩΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΗ

no imageΑνώνυμος

Adianoito resital ilithiotitas apo ton Ipourgo. Oso pernaei o kairos toso pio poli eksokiloun...

no imageΑνώνυμος

Είναι γνωστό ότι ο εν λόγω , κάπου ... χάνει λάδια. Αλλά αυτός που κάνει τον έξυπνο στην κυβέρνηση, ο αρχηγός της, δεν μπορεί να τον μαζέψει ; μήπως φοβάται κάτι και δεν του μιλάει ; ; ;

no imageΑνώνυμος

Χοντρέ, ο κομμουνισμός προσπάθησε στη Ρωσία από το 1917 να εξαφανίσει τον Χριστιανισμό, πες μου τι ισχύει στη Ρωσία σήμερα.
Αυτά είναι χωμένα στις συνειδήσεις, στα πιστεύω, στις παραδόσεις, στις ψυχές.
Εκεί δεν μπορείς να βάλεις νόμους. Κάνε ότι θέλεις.


Φίλος

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications