7 Σεπ 2016

Μυστήριο με άστρο που περιβάλλεται από… «εξωγήινη κατασκευή»

 Μυστήριο με άστρο που περιβάλλεται από… «εξωγήινη κατασκευή»

Το άστρο EPIC 204278916, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA το 2014 και έκτοτε έχει προκαλέσει σωρεία ερωτημάτων.

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Cornel που μελετούν το φαινόμενο, το αστέρι εμφανίζει μια ακανόνιστη εξασθένιση της φωτεινότητας του έως και 65 τοις εκατό για περίπου 25 συνεχόμενες ημέρες για κάθε 78,8 ημέρες των παρατηρήσεων, ενώ η κανονική φωτεινότητα ενός άστρου μειώνεται μόνο ένα τοις εκατό, όταν ένας πλανήτης περνάει από μπροστά του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2015 ο αστρονόμοι είχαν ήδη ανακαλύψει ένα άλλο άστρο, το KIC 8462852, που παρουσίαζε μια παρόμοια εξασθένιση της φωτεινότητας του που κυμαινόταν έως και 22 τοις εκατό, το οποίο πιθανόν να «έδειχνε» την παρουσία ενός πραγματικά τεραστίου σώματος σε τροχιά.

Ενώ η πιθανότητα για κάποιο είδος τεχνητής εξωγήινης γιγαντιαίας «σφαίρας Ντάισον» να είναι θεωρητικά δυνατή, αλλά και συναρπαστική συνάμα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτή η εξασθένιση είναι πιο πιθανό να έχει προκληθεί από το φυσικό φαινόμενο του πρωτοπλανητικού δίσκου και είναι προσανατολισμένος προς τη Γη.

Παρ “όλα αυτά, οι πραγματικές αιτίες πίσω από τις συμπεριφορές των δύο άστρων EPIC 204278916 και KIC 8462852 παραμένουν ακόμη απροσδιόριστες.

Η «σφαίρα Ντάϊσον» είναι μια υποτιθέμενη σφαίρα που περικυκλώνει εντελώς έναν Ήλιο, επιτρέποντας τη δημιουργία ενός κλίματος φιλικού προς την δημιουργία ζωής.

Ηλίας Σιατούνης
Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μυστήριο με άστρο που περιβάλλεται από… «εξωγήινη κατασκευή»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats