«Πάντρεψαν 6χρονο κορίτσι με 55χρονο μουλά με αντάλλαγμα μια κατσίκα!» (Βίντεο)

Ένας πατέρας από το Αφγανιστάν, που μόλις και μετά βίας τα βγάζε πέρα σύμφωνα με τον ίδιον, πούλησε την κόρη του ηλικίας μόλις 6 ετών σε έναν 55χρονο κληρικός για μια κατσίκα και κάποια τρόφιμα.

Πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες δείχνουν τη στιγμή που το μικρο κορίτσι επιστρέφει σπίτι του, ενώ γυναίκες του χωριού επιτίθενται κατά του άκαρδου γονιού. Το βίντεο τράβηξε ο τοπικός δημοσιογράφος, Fawad Ahmady, για το France24

Ο πατέρας συμφώνησε να πουλήσει την μικρή του κόρη, Gharibgol, στον ιμάμη, Seyed Abdolkarim, γεγονός που αντιβαίνει το νόμο στο Αφγανιστάν, ο οποίος επιτρέπει στα κορίτσια να παντρεύονται από την ηλικία των 16 και μετά, σύμφωνα με France 24.

Ο Abdolkarim συνελήφθη όταν ήρθε σε γνώση της αστυνομίας ότι είχε παντρευτεί μια κοπέλα που αγόρασε δίνοντας για αντίτιμο μια κατσίκα, μια σακούλα ρύζι, τσάι, ζάχαρη, και λάδι.Ο πατέρας υποστήριξε ότι αποφάσισε την πώληση της κόρης του σε μια προσπάθεια να φροντίσει την υπόλοιπη οικογένειά του και την ίδια στιγμή να απαλλαγεί από ακόμη ένα στόμα που έπρεπε να τραφεί.

Ο Abdolkarim του υποσχέθηκε ότι δεν θα είχε σεξουαλική επαφή με το κορίτσι μέχρι να συμπληρώσει τα 18 της χρόνια και μόνο τότε κλείστηκε η συμφωνία, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς ο πατέρας.

Αρχική πηγή :https://observers.rfi.fr/fa/20160803-Afghanistan-Gharibgol-forced-marriage-underage-marriage-nazeran

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications