Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης επιτέθηκαν στους Κούρδους στη Χασάκα (βίντεο)
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης επιτέθηκαν στους Κούρδους στη Χασάκα (βίντεο)

Στην επίθεση που εξαπέλυσε το καθεστώς της Δαμασκού ενάντια στους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG στη Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, συμμετείχαν και παραστρατιωτικοί μισθοφόροι του Ιράν.

200 Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης και 150 Λιβανέζοι της σιιτικής Χεζμπολάχ εισήλθαν στην πόλη για να βοηθήσουν τους κυβερνητικούς εθνοφύλακες να πολεμήσουν τους Κούρδους.

Σε βίντεο που ανάρτησε το kurdistannews24, βλέπουμε τις ιρανικές παραστρατιωτικές δυνάμεις να επιτίθενται στους Κούρδους:

Την Πέμπτη και την Παρασκευή η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε τις θέσεις των Κούρδων μέσα στην πόλη Χασάκα.

Την Παρασκευή οι ΗΠΑ σήκωσαν πολεμικά αεροπλάνα, που πέταξαν πάνω από τη Χασάκα, και με επίσημες δηλώσεις προειδοποίησαν ότι όποιος βομβαρδίσει ξανά τους Κούρδους θα έχει να κάνει μαζί τους.

Οι Κούρδοι κατηγορούν ότι Τουρκία και Ιράν υποκίνησαν την επίθεση του συριακού στρατού εναντίον τους.

Η πόλη Χασάκα, πρωτεύουσα της βορειοανατολικής επαρχίας Χασάκα, ελέγχεται σε ποσοστό 75% από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων και σε ένα 25% από τους κυβερνητικούς εθνοφύλακες.

Η επαρχία της Χασάκα, που περιβάλλει την πόλη, ελέγχεται πλήρως από τους Κούρδους και τους συμμάχους τους, που έχουν συγκροτήσει από κοινού τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αφού την απελευθέρωσαν το 2015 από το Ισλαμικό Κράτος ενώ οι Σύροι κυβερνητικοί κρύβονταν μέσα στον θύλακά τους στην πόλη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications