Κινεζικές ειδικές δυνάμεις αφίχθησαν στην Συρία video- Το Πεκίνο απαντά με αιφνιδιασμό στο αμερικανικό "πρέσινγκ" στη Νότια Σινική Θάλασσα!
Κινεζικές ειδικές δυνάμεις αφίχθησαν στην Συρία - Το Πεκίνο απαντά με αιφνιδιασμό στο αμερικανικό

Ραγδαίες εξελίξεις στο συριακό. Κινεζικές ειδικές δυνάμεις (δεν πρόκειται απλά για Κινέζους "συμβούλους" ή "εκπαιδευτές") αναπτύχθηκαν στο συριακό έδαφος σε μια εξέλιξη που αιφνιδιάζει σίγουρα τους δυτικούς και τις ΗΠΑ ειδικότερα.

Ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει όπως και ο πραγματικός εμφύλιος με τους Κούρδους. Η Συριακή Αεροπορία συνέχισε τους βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων απορρίπτοντας το τελεσίγραφο των ΗΠΑ οι οποίοι απογείωσαν F-22!

Με τις εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνεται και το άρθρο μας περί "Μεγάλης Ευρασίας" (δείτε σχετικά επατώντας ΕΔΩ). Αύριο αναμένονται σημαντικές τουρκικές ανακοινώσεις... Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη μετά τις προκλήσεις των ΗΠΑ στην Νότια Σινική Θάλασσα και τις πρόσφατες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας-Κίνας στην Ρωσία αλλά και αυτές που έχουν προγραμματιστεί...

Πάντως ολόκληρο το μήνα που πέρασε στην Μόσχα βρίσκονταν πολυάριθμες κινεζικές στρατιωτικές αποστολές που συζητούσαν με ανώτατους Ρώσους και Ιράνους αξιωματούχους για το συριακό και όχι μόνο. Όπως είχαμε πει η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα παρέχει "στρατιωτική και εκπαιδευτική βοήθεια στη Συριακή κυβέρνηση". Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά από διαβουλεύσεις ανώτατων Ρώσων αξιωματικών και Κινέζων στη Μόσχα.

Τις τελικές λεπτομέρειες ανακοίνωσε ο Κινέζος ΑΚΑΜ μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Συρίας στη Δαμασκό. Η στρατιωτική αντιπροσωπεία της Κίνας αποτελούνταν από τους Ναύαρχο Guan Youfei και τον διευθυντή διεθνούς συνεργασίας της Κεντρικής στρατιωτικής Επιτροπής Fahd Jassem al-Freij με τους Κινέζους να αναφέρουν πως "η στρατιωτική συνεργασία και η βοήθεια θα συνεχιστεί προς την κυβέρνηση της Συρίας".

Ο Guan συνάντησε επίσης τον Στρατηγό Sergei Chvarkov του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης. Ο Guan δήλωσε ότι η Κίνα είχε παίξει με συνέπεια ένα θετικό ρόλο σε μια πολιτική επίλυση στη Συρία. «Ο κινεζικός και ο συριακός στρατός έχουν παραδοσιακά φιλικές σχέσεις, και οι αξιωματούχοι στο Πεκίνο είναι πρόθυμοι να ενισχύσουν τη συνεργασία με το αντίστοιχο συριακό υπουργείο», δήλωσε ο Guan.

Η Κίνα θέλει να βεβαιωθεί ότι οι Ουιγούροι Τούρκοι που ζουν στη δυτική Κίνα, στην επαρχία Σιντζιάνγκ και διεξάγουν αυτονομιστικό πόλεμο μέσα στην Κίνα, εξαπολύοντας συχνά και τρομοκρατικές επιθέσεις δεν θα επιστρέψουν ποτέ πίσω. Αρκετές χιλιάδες Ουιγούρων Τούρκων μάχονται και στη Συρία με το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν. Δείτε σε βίντεο τι γίνετε στην Hasaka.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications