O Σόρος προέβλεψε ένα «θανάσιμο κίνδυνο» για την Ευρώπη!!!!!
O Σόρος προέβλεψε ένα «θανάσιμο κίνδυνο» για την Ευρώπη

Το κοκτέιλ Brexit, η μεταναστευτική κρίση και οι πιθανές Τραπεζικές καταρρεύσεις μπορεί να αποβούν μοιραία για την ΕΕ και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που βρίσκεται στο χείλος της νέας καταστροφής, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Αμερικανός επενδυτής Τζωρτζ Σόρος.

© RIA Novosti. Σεργκέι Guneev ΜΟΣΧΑ, 21 Ιουλίου – RIA Novosti.

‘Μετά το Brexit η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε θανάσιμο κίνδυνο,’ – είπε ο Σόρος. Πρόσθεσε ότι για να επιβιώσει, η Ευρώπη μπορεί να μετατραπεί μόνο σε μια τέτοια Ένωση, η οποία θα επιθυμεί να ενταχθεί το Λονδίνο που δεν είναι ικανοποιημένο με το Brexit. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κρίση της μετανάστευσης στην Ευρώπη επιβραδύνθηκε μετά που έχει αποκλειστεί η βαλκανική οδός, αλλά δεν νομίζω ότι η κατάσταση θα παραμείνει σταθερή, ακόμη και αν τώρα φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι εναντίον των μεταναστών.

Οι αρχές στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να επιδείξουν πραγματική βούληση για την επίλυση κοινών προβλημάτων, τα οποία οδήγησαν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των προσφύγων. ‘. Είναι όλα θέμα πολιτικής βούλησης Η ΕΕ έχει ανέγγιχτους πόρους που μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Εάν αυτό δεν γίνει τώρα, αυτό θα γίνει όταν η ΕΕ βρίσκεται στα πρόθυρα της ζωής και του θανάτου.», – Είπε ο χρηματοδότης. Ένα αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία αυξάνει μόνο την αβεβαιότητα στο θέμα της ασφάλειας. Ο Ερντογάν πήγε σε μια συμφιλίωση με τη Ρωσία, ίσως θέλει να γίνει ένας μεσολαβητής μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας, λέει το άρθρο. ‘Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας είναι πολύ αναξιόπιστη στην βάση της νέας πολιτικής της ΕΕ για τους πρόσφυγες», – είπε ο Σόρος.

Για να επιβιώσει η ΕΕ πρέπει να υιοθετήσει επειγόντως έκτακτα μέτρα, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος. Κατ ‘αρχάς θα πρέπει να είναι σαφής διαφορά μεταξύ της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Ο αδύναμος κρίκος της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με τον Σόρος, είναι η Ιταλία, των οποίων οι τράπεζες έχουν ανάγκη από επείγουσα αποκατάσταση. Ο ίδιος προτείνει να προχωρήσουν στην αναδιοργάνωση των θεσμικών επενδυτών και να επιστρέψουν οι ιδιώτες. Επιπλέον, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση των επενδυτών στην Ευρώπη απαιτείται η αυστηρή τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των κανόνων της τραπεζικής Ένωσης.

References ↑ Corriere della Sera ( http://www.corriere.it/economia/16_luglio_20/italia-punto-debole-dell-euro-ma-via-d-uscita-possibile-6e2464e8-4dea-11e6-adc7-2d4fdae5ffcd.shtml )7

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications