4 Ιουλ 2016

Το σήμα του Περσέα που δεν μπορεί να εξηγηθεί από την γνωστή φυσική

Το σήμα του Περσέα που δεν μπορεί να εξηγηθεί από την γνωστή φυσική

Το σήμα του Περσέα: «Αυτό που διαπιστώσαμε δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί από την γνωστή φυσική"

Το μυστηριώδες σήμα ακτίνων Χ από το σύμπλεγμα των γαλαξιών, του Περσέα δεν μπορεί να εξηγηθεί από την γνωστή φυσική λένε οι ερευνητές. Πιστεύεται ότι η φασματική γραμμή που εντοπίστηκε από επιστήμονες δεν προέρχεται από οποιονδήποτε γνωστό τύπο της ύλης.

Το σήμα του Περσέα είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη ευρήματα στην ιστορία της αστρονομίας. Μια ομάδα ερευνητών συγκεντρώθηκε για να εξερευνήσει ένα συνονθύλευμα γαλαξιών που βρίσκεται 250 εκατομμύρια χρόνια φωτός από το ηλιακό μας σύστημα. "Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου," δήλωσε ο Esra Bulbul του Χάρβαρντ Κέντρου για την Αστροφυσική, τον Ιούλιο του 2014.

Το σμήνος του Περσέα είναι ένα από τα πιο ογκώδη αντικείμενα που είναι γνωστά στο σύμπαν. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ίδιο το σύμπλεγμα είναι τυλιγμένο με μια γιγαντιαία «ατμόσφαιρα» που αποτελείται από πλάσμα. Ωστόσο, το μυστήριο δεν τελειώνει εκεί.

"Η ατμόσφαιρα του συμπλέγματος είναι γεμάτη από ιόντα όπως Fe XXV, Si XIV, και S XV. Κάθε μία παράγει ένα «χτύπημα» ή «γραμμή» στο φάσμα ακτίνων Χ, το οποίο μπορούμε να χαρτογραφήσει χρησιμοποιώντας το Chandra, "Bulbul εξηγεί. "Αυτές οι φασματικές γραμμές είναι σε γνωστές μορφές ενέργειας ακτίνων Χ." Ωστόσο, το 2012, όταν ο Bulbul αθροίζοντας αξίας 17 ημερώνς των δεδομένων Chandra, μια νέα γραμμή έσκασε επάνω εκεί όπου δεν υπάρχει γραμμή ή πρέπει να είναι. "Μια γραμμή εμφανίστηκε στα 3,56 keV (βολτ κιλό-ηλεκτρονίων), η οποία δεν ανταποκρίνεται σε όλες τις γνωστές ατομικής μετάβασης», είπε. "Ήταν μια μεγάλη έκπληξη."

ScienceCasts: Big Mystery in the Perseus Cluster A mysterious X-ray signal from the Perseus cluster of galaxies, which researchers say cannot be explained by known physics, could be a key clue to the nature of Dark Matter.

Bulbul και οι συνάδελφοί της ήταν γοητευμένοι και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν στην αρχή. Μιλώντας για το σύμπλεγμα του Περσέα, Bulbul είπε: «Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να πείσω τον εαυτό μου ότι αυτή η γραμμή δεν είναι ούτε ένα τεχνούργημα ανιχνευτή ούτε μια γνωστή ατομική γραμμή." «Έχω κάνει πολύ προσεκτικοίύς ελέγχους. Έχω ξανά ανέλυσει τα δεδομένα και χωρίσει τα δεδομένα σε διαφορετικές υποομάδες, και επαλήθευσα τα στοιχεία από τέσσερις άλλους ανιχνευτές από δύο ξεχωριστά παρατηρητήρια. Σε καμία από αυτές τις προσπάθειες η γραμμή δεν εξαφανίζεται. "

Τα πάντα που αφορούν την ανακάλυψη είναι αξιόπιστα. Αυτό επιβεβαιώθηκε περαιτέρω όταν Bulbul και οι συνεργάτες της ανακάλυψαν ένα σχεδόν πανομοιότυπο φασματικής υπογραφής της εκπομπής ακτίνων Χ που προέρχονται από 73 άλλα γαλαξία-clusters. Και οι πληροφορίες που πάρθηκαν από το ευρωπαϊκό XMM-Newton, ένα ανεξάρτητο τηλεσκόπιο ακτίνων Χ.

Λίγο μετά η Bulbul και οι συνεργάτες της δημοσίευσαν τη μελέτη σε απευθείας σύνδεση, με μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Alexey Boyarsky του Πανεπιστημίου του Leiden στην Ολλανδία και παρουσίασε στοιχεία της ίδιας φασματική γραμμή με τις παρατηρήσεις του γαλαξία της Ανδρομέδας, από το τηλεσκόπιο XMM-Newton X-Ray.

Εν ολίγοις, η φασματική γραμμή που εντοπίστηκε από επιστήμονες δεν προέρχεται από οποιοδήποτε γνωστό είδος της ύλης, κάτι που ανυψώνει τελικά τις υποψίες ότι μπορεί να έχει προκληθεί από τη σκοτεινή ύλη. "Αφούε'ιχε υποβληθεί η μελέτηί, θεωρητικοί ήρθαν με περίπου 60 διαφορετικά είδη της σκοτεινής ύλης που θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή τη γραμμή. Μερικοί φυσικοί σωματιδίων έχουν χαριτολογώντας ονομάσειι αυτό το σωματίδιο ως 'bulbulon "..

Περαιτέρω παρατηρήσεις και μελέτες θα πρέπει σίγουρα να πραγματοποιηθούν στο μέλλον, προκειμένου να κατανοήσουμε ένα από τα πολλά μυστήρια του σύμπαντος μας.Η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία ξεκίνησε ένα προηγμένο τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ που ονομάζεται "Astro-H." που θα μπορούσε να βοηθήσει τους αστρονόμους στο κυνήγι τους για απαντήσεις;

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Το σήμα του Περσέα που δεν μπορεί να εξηγηθεί από την γνωστή φυσική
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats