Μεταφέρουν Apache και καταδρομείς στα νησιά… για τους Τούρκους πραξικοπηματίες!
 Μεταφέρουν Apache και καταδρομείς στα νησιά… για τους Τούρκους πραξικοπηματίες!

Επιβεβαίωσε το Υπουργείο Άμυνας ότι έξι ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache έχουν προωθηθεί στα Δωδεκάνησα

– Εντολή σε ειδική μονάδα καταδρομών να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα
– Και δεύτερο Super Puma πήγε για ενίσχυση στη Ρόδο
– Σε συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις από τον Έβρο ως το Καστελόριζο
– “Ήσυχοι” οι Τούρκοι δεν έχουν κάνει καμία παραβίαση

Ηρεμία επικρατεί σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία, ωστόσο η κατάσταση ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων είναι ιδιαίτερα θερμή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην παρουσία δυνάμεων και από τις δύο πλευρές.

Πριν λίγο πηγές του Πενταγώνου επιβεβαίωσαν ότι μεταστάθμευσαν σε νησιά της Δωδεκανήσου έξι υπερσύγχρονα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Ρόδο έχει μετασταθμεύσει και ένα επιπλέον ελικόπτερο τύπου Super Puma.

Την ίδια ώρα συγκεκριμένη μονάδα των καταδρομών έχει λάβει ειδικές εντολές και έχει αναπτυχθεί σε επίκαιρες θέσεις στην ίδια περιοχή.
Παράλληλα μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού ενισχύθηκαν και με ηλεκτρονικά μέσα και τα ελικόπτερα που διαθέτουν ελέγχουν κάθε σπιθαμή των θαλάσσιων συνόρων.
Απ’ την απέναντι πλευρά είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ από χθες υπάρχει σημαντική κινητικότητα, στην περιοχή της Μαρμαρίδας οι Τούρκοι δεν προέβησαν σε καμία παραβίαση, ενώ αποφεύγουν την παραμικρή προκλητική κίνηση.
Μάλιστα φαίνεται να υπάρχει κάποιου είδους ανοιχτή γραμμή καθώς είναι εμφανές ότι καμία πλευρά δεν επιθυμεί τη δημιουργία έντασης.

Ουσιαστικά οι ελληνικές δυνάμεις τέθηκαν σε συναγερμό από χθες τις πρωινές ώρες όταν και ενημερώθηκαν για την αναζήτηση από τουρκικής πλευράς φυγάδων πραξικοπηματιών.
Καθώς πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο για ειδικά εκπαιδευμένους κομάντος οι οποίοι πήραν μέρος στην επιχείρηση κατά του Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του πραξικοπήματος η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να αφήσει ανοιχτό το παραμικρό ενδεχόμενο αυτοί οι άνθρωποι να περάσουν σε ελληνικά ύδατα ή σε ελληνικό έδαφος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications