ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η KGB ειδοποίησε τον Ερντογάν ότι θα γίνει πραξικόπημα!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η KGB ειδοποίησε τον Ερντογάν ότι θα γίνει πραξικόπημα!

Ακούγεται απίστευτο, όμως το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο ιρανικά ΜΜΕ, ισχυρίζεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος ειδοποιήθηκε από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για το πραξικόπημα που επρόκειτο να εκδηλωθεί λίγες ώρες αργότερα, πριν δηλαδή τα τανκς βγουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας το βράδυ της Παρασκευής.

Τα ιρανικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι ήταν η «νέα» KGB που έσωσε τον Ερντογάν από το πραξικόπημα γι αυτό και ο Ερντογάν τηλεφώνησε αμέσως μετά στον Β.Πούτιν και κανόνισε έκτακτη συνάντηση στη Μόσχα.

Την περασμένη βδομάδα ο ρωσικός στρατός υπέκλεψε επικοινωνίες του τουρκικού στρατού, που έδειχναν πως οργανωνόταν πραξικόπημα κατά της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το ιρανικό “Fars News”. Η πληροφορία μεταφέρθηκε αμέσως στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT), λένε διπλωματικές πηγές.

Ανάμεσα στις υποκλαπείσες συνομιλίες υπήρχε και το μήνυμα που στάλθηκε από ένα ελικόπτερο και καλούσε τους στρατιώτες να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν στο θέρετρο της Μαρμαρίδας.

Παρότι οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου, ιδιαίτερα κατά τον Νοέμβρη του 2015 όταν τούρκικο μαχητικό κατέρριψε ένα ρώσικο στον συριακό εναέριο χώρο, η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά τον περασμένο μήνα, όταν ο Ερντογάν ζήτησε και επίσημα “συγγνώμη” από τον Ρώσο πρόεδρο.

“Οι διπλωματικές πηγές ισχυρίζονται πως η στροφή του Ερντογάν στην εξωτερική πολιτική μόλις μια εβδομάδα πριν το πραξικόπημα, ήταν ένας σοβαρός παράγοντας για τον οποία ξένα κράτη υποσχέθηκαν στήριξη στις δυνάμεις του στρατού για να φέρουν σε πέρας το πραξικόπημα, και η ίδια αλλαγή ήταν που τον έσωσε”, τονίζει το Fars News.

Την ώρα που καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν έχει σχολιάσει την σχετική φημολογία, μια επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού στρατού την Τρίτη, άφηνε να εννοηθεί πως η ΜΙΤ έλαβε σχετική προειδοποίηση χωρίς να αναφέρεται η πηγή. Το αποτυχημένο πραξικόπημα, άφησε πίσω του σχεδόν 300 νεκρούς και περισσότερους από 1000 τραυματίες, ενώ έχει χρεωθεί στους οπαδούς του εξόριστου θρησκευτικού και πολιτικού ηγέτης -και πρώην συμμάχου του Ερντογάν- Φετουλά Γκιουλέν. Η Άγκυρα έχει ήδη κάνει αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν στην αμερικανική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία, διεξάγονται πρωτοφανής εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε στρατιωτικούς, δικαστές, πανεπιστημιακούς αλλά και γενικά δημοσίους λειτουργούς που θεωρείται πως πήραν -με κάποιο τρόπο- μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα. Ήδη ο αριθμός των διωκόμενων ξεπερνά τις 50 χιλιάδες.

Την Τετάρτη ο Ερντογάν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες, ώστε “η απειλή να εξουδετερωθεί το συντομότερο δυνατό”. Ο Τούρκος Πρόεδρος, ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του, πως άλλα κράτη ίσως έχουν βοηθήσει στην εκδήλωση του πραξικοπήματος, ενώ χαρακτηριστικά τόνισε πως “οι οπαδοί του Γκιουλέν έχουν παντού ανθρώπου, που μπορεί να το έχουν οργανώσει όλο αυτό. Έχει έρθει η ώρα όλοι οι σύνδεσμοι να αποκαλυφθούν.”

πηγή Sputnik

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications