Ε, ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ: ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΓΚΥΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!
Ε, ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ: ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΓΚΥΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τις ελλείψεις στο νέο νοσοκομείο Σαντορίνης τρεις ημέρες μετά τα εγκαίνια τα οποία πραγματοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Με τίτλο το «Απόλυτο Χάος», η ΠΟΕΔΗΝ περιγράφει τα προβλήματα που διαπίστωσε το κλιμάκιό της έπειτα από επίσκεψη στο νοσοκομείο του νησιού.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τρεις ημέρες μετά το κόψιμο της κορδέλας από τον πρωθυπουργό, μια έγκυος προσήλθε στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γυναίκα «κατέληξε να γεννήσει σε νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το Νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο, ενώ δεν διαθέτει Αιμοδοσία και Νεογνολογικό Τμήμα. Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε έγκυες που παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Δεν μπορούν να εκδώσουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων ελλείψει μηχανοργάνωσης, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία από έλλειψη ιατρών και για τεχνικούς λόγους, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, δεν υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, και δεν καλύπτονται οι εφημερίες λόγω έλλειψης ιατρών. Χάος».

Μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: «Επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο Σαντορίνης την Τρίτη 19/7/2016. Είναι εμφανής η προχειρότητα, η βιασύνη, η έλλειψη συντονισμού στη λειτουργία του Νοσοκομείου, χωρίς να διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε Ιατρικό Προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας. Προκύπτουν σημαντικά προβλήματα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς (ΔΕΚΟ) του Νοσοκομείου.

Το προσωπικό που προσλήφθηκε από την ΑΕΜΥ ΑΕ εκτός ΑΣΕΠ, είναι με συμβάσεις εργασίας ενός έτους. Η αμοιβές τους είναι 800ευρώ το μήνα. Είναι σε τραγική κατάσταση καθότι προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και για την ενοικίαση σπιτιού απαιτείται σχεδόν ολόκληρος ο μισθός τους. Αναγκάζονται λοιπόν να διαμένουν στις κλίνες του Κέντρου Υγείας που έβαλε λουκέτο και σε ξενώνα του Δήμου. Τρεις εργαζόμενοι σε κάθε ένα μικρό δωμάτιο. Εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία.

Το ελλιπέστατο προσωπικό πολλών ταχυτήτων (εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας που μεταφέρθηκαν, αποσπασμένοι από άλλα Νοσοκομεία για μικρά χρονικά διαστήματα, προσωπικό ΑΕΜΥ ΑΕ) παρότι δίνουν και τη ψυχή τους, δεν μπορούν να στηρίξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου».

Πηγή: cretapost.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications