30 Ιουλ 2016

Αμερικανικά όπλα ”κλάπηκαν” από βάση στην Γερμανία – Φόβοι ότι έχουν περιέλθει στα χέρια των ισλαμιστών

Αμερικανικά όπλα κλάπηκαν από βάση στην Γερμανία – Φόβοι ότι έχουν περιέλθει στα χέρια των ισλαμιστών

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν πως συλλογή όπλων κλάπηκε από αμερικανική βάση στη Γερμανία και συγκεκριμένα κοντά στην Στουγκάρδη μέσα στον Ιούλιο. Ακόμα δεν έχουν καταφέρει να τα εντοπίσουν κάτι που έχει προκαλέσει προφανή ανησυχία ότι τα όπλα θα καταλήξουν στη “μαύρη αγορά” και προοπτικά θα πέσουν στα λάθος χέρια.

“Μια σειρά από ημι-αυτόματα περίστροφα, ένα τουφέκι μικρού διαμετρήματος και μια καραμπίνα, ήταν ανάμεσα στα κλοπιμαία” τόνισε ο Κρις Γκρέι, εκπρόσωπος Υπηρεσίας Έρευνας του αμερικανικού στρατού.

“Λόγω της εν εξελίξει έρευνας, δεν θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες πληροφορίες ή άλλα χαρακτηριστικά των κλοπιμαίων αυτή την ώρα, για να προστατέψουμε την ακεραιότητα της έρευνας.” τόνισε ο Ρέι Τζόνσον, εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Η βάση που υπάρχει από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου σαν τοπικό φρουραρχίο, όμως αποτελεί ακόμη λειτουργική βάση, στην οποία εδρεύουν ειδικές μονάδες όπως οι πρασινοσκούφηδες και η μονάδα υποβρυχίων καταστροφών.

“Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα καθώς η έρευνα προχωρά, όμως σ’ αυτή τη φάση δεν υπάρχει στοιχείο ότι κάποιος απ’ έξω έκλεψε τα όπλα ή παραβίασε την περίφραξη, ενδεχόμενο πάντως που δεν έχουμε αποκλείσει.” υπογράμμισε ο Γκρέι. Οποιαδήποτε πληοροφορία που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης, θα αποφέρει σε αυτόν που την έδωσε 10 χιλιάδες δολάρια

Αντίστοιχες υποθέσεις συνήθως λύνονται με εσωτερική έρευνα, όμως αφού πέρασαν αρκετές εβδομάδες από την κλοπή, ο αμερικανικός στρατός, έδωσε το θέμα στη δημοσιότητα. “Οι γερμανικές αρχές ειδοποιήθηκαν και δουλεύουν μαζί με τις αμερικανικές δυνάμεις στο πλαίσιο της έρευνας.” τονίζει ο Τζόνσον.

Αυτό που ανησυχεί βέβαια ιδιαίτερα τόσο τους Αμερικανούς όσο και τους Γερμανούς αξιωματούχους, είναι ότι η συγκεκριμένη κλοπή, έρχεται την ώρα που η Γερμανία έχει γίνει θέατρο μια σειρά επιθέσεων είτε από φανατικούς ισλαμιστές είτε από άτομα σαν τον 18χρονο ρατσιστή που σκότωσε 9 στο Μόναχο, πριν πέσει νεκρός από τις ίδιες του τις σφαίρες.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αμερικανικά όπλα ”κλάπηκαν” από βάση στην Γερμανία – Φόβοι ότι έχουν περιέλθει στα χέρια των ισλαμιστών
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications