2 Ιουν 2016

Τσάμπα μαμ, κακά & νάνι - Τα δίνουν ΟΛΑ στους λάθρο ~ Μαντέψτε ποιοι θα πληρώσουν το νέο σχέδιο...

Τσάμπα μαμ, κακά & νάνι - Τα δίνουν ΟΛΑ στους λάθρο ~ Μαντέψτε ποιοι θα πληρώσουν το νέο σχέδιο...

Οι ΜΚΟ άρπαξαν έως τώρα 90 εκατομμύρια ευρώ για τους λαθρομετανάστες!!! Θέλουν να τους εγκαταστήσουν με τη βία σε όλη την χώρα (εκτός φυσικά από Πελλοπόνησσο, Κρήτη κλπ), ενώ το πάρτυ ημετέρων καλά κρατεί. Τρομερό κι ανεπανόρθωτο το πλήγμα για την κοινωνία μας. Για λόγους πολιτικής ορθότητας, στο άρθρο που ακολουθεί, οι εισβολείς λαθρομετανάστες αποκαλούνται με τα καλλιτεχνικά τους ψευδώνυμα:

Την αποφόρτιση των περιοχών στις οποίες συγκεντρώνονται σε άτυπους καταυλισμούς πρόσφυγες και μετανάστες, σχεδιάζει η κυβέρνηση εντός των επόμενων ημερών.

Πρόκειται για 9.000 άτομα που βρίσκονται στο Ελληνικό, τον Πειραιά, τη θέση του βενζινάδικου BP (20 χλμ από την Ειδομένη), τους Εύζωνες και το ξενοδοχείο Πλάζα. Το σχέδιο που αποκαλύπτει το bankingnews.gr προβλέπει τη δημιουργία 16 νέων δομών φιλοξενίας, τρεις στην Κεντρική Μακεδονία, μία στη Δυτική Μακεδονία, μία στη Θεσσαλία, τρεις στην Αττική, δύο στη Στερεά Ελλάδα, μία στην Ήπειρο, στην Αγία Ελένη Ιωαννίνων και μία στη Δυτική Ελλάδα.

Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή σημείωνε πως υπάρχουν ακόμα 1.000 κενές θέσεις στις ήδη υπάρχουσες δομές, ενώ θα προχωρήσει άμεσα και η ανακατασκευή σε υπάρχουσες δομές που έχουν υποστεί φθορές, όπως για παράδειγμα στο Κουτσόχερο και τον Κατσικά.

Σχέδιο για τα ασυνόδευτα παιδιά και τους ανηλίκους
Πάντως, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία τουλάχιστον τριών χώρων για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών και ανηλίκων. Μέχρι πρότινος, τα ασυνόδευτα παιδιά φιλοξενούνται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, καθώς ήταν επικίνδυνο να διαμένουν χωρίς επιτήρηση και κηδεμονία στα κέντρα φιλοξενίας.
Η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία συγκεκριμένων χώρων φιλοξενίας, οι οποίοι θα πληρούν τις προδιαγραφές για την παραμονή ανηλίκων και θα στελεχωθούν με ειδικευμένο προσωπικό.

Επανασχεδιασμός της πολιτικής για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών
Μέχρι το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση των 2/3 των μεγάλων δομών φιλοξενίας που σήμερα φιλοξενούν από 2.000 έως και 5.000 άτομα, αντικαθιστώντας τις εν λόγω δομές με πολλές μικρότερες.
Το σχέδιο προβλέπει την ενοικίαση ανενεργών ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχές όπως οι Μυκήνες, το Άργος, η Κόρινθος αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα
Στόχος η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ο καταμερισμός του συνολικού αριθμού προσφύγων και μεταναστών, ώστε να αποφεύγεται η επιβάρυνση επιμέρους περιοχών από μεγάλους αριθμούς προσφύγων.

Η κυβέρνηση καλεί ΜΚΟ και η Ύπατη Αρμοστεία να συμβάλουν με τα χρήματα που έχουν ήδη λάβει
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή αποκάλυψε πως τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα ζητήσει από πέντε πιστοποιημένες ΜΚΟ και την Ύπατη Αρμοστεία, να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αξιοποιώντας τα 90 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη λάβει από την Ε.Ε. Συγκεκριμένα, η ίδια πηγή ανέφερε πως οι ΜΚΟ θα πρέπει να συμμετάσχουν για να ενισχύσουν οικονομικά με προγράμματα ανακατασκευής χώρων φιλοξενίας, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών, αλλά και στη σίτιση τους. (Σιγά μη δώσουνε πίσω τα λεφτά. Η ακροαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από τους φόρους ΜΑΣ, θα τους συντηρεί).

Η Ύπατη Αρμοστεία να επιδείξει έργο
Πάντως, στην κυβέρνηση οι συναρμόδιοι υπουργοί που έχουν επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τη στάση της Ύπατης Αρμοστείας και κυρίως για το βαθμό συμβολής της στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Δεν λείπουν μάλιστα οι φωνές που κάνουν λόγο για «ύποπτο παιχνίδι».

Κυβερνητικό πρόγραμμα ενοικίασης 5.000 σπιτιών και διαμερισμάτων
Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας για την επιδότηση ενοικίου ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες δεν έχει υλοποιηθεί, η κυβέρνηση σχεδιάζει δικό της αυτόνομο πρόγραμμα για την εύρεση 5.000 σπιτιών και διαμερισμάτων, ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες 30.000 άτομα.Ήδη υπάρχουν προχωρημένες επαφές κυβερνητικών στελεχών με συνεργάτες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αρχικά να υποστηρίξει η Ύπατη Αρμοστεία, διαφορετικά θα «τρέξει» με ευρωπαϊκά κονδύλια στήριξης.
Στο σκεπτικό του κυβερνητικού σχεδίου υπάρχει και ο στόχος της στήριξη ιδιοκτητών ακινήτων, τα οποία είναι ξενοίκιαστα, με τους ιδιοκτήτες τους να καλούνται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Ηλεκτρονικό pocket money (πλαστικό χρήμα) στους πρόσφυγες
Το bankingnews.gr αποκαλύπτει ένα ακόμα σχέδιο που θα υλοποιήσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ.
Αρχικά σε πιλοτική φάση στα νησιά, θα χορηγηθεί στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ηλεκτρονικό πορτοφόλι, δηλαδή μία κάρτα πλαστικού χρήματος, με το οποίο θα μπορούν να κάνουν αγορές και να καλύπτουν τις ανάγκες διαβίωσης.

Και σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση θα καλέσει τις ΜΚΟ να συμβάλλουν στο πρόγραμμα του pocket money με χρήματα που ήδη έχουν λάβει, ενώ με τον τρόπο αυτό θα στηριχθούν και οι τοπικές κοινωνίες και η αγορά.
Μάλιστα, όλα δείχνουν πως το πρώτο νησί στο οποίο θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, θα είναι η Λέσβος.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τσάμπα μαμ, κακά & νάνι - Τα δίνουν ΟΛΑ στους λάθρο ~ Μαντέψτε ποιοι θα πληρώσουν το νέο σχέδιο...
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats