18 Ιουν 2016

Παγκόσμιο σοκ από τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Παγκόσμιο σοκ από τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Ρωσίας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, μετά την απόφαση της IAAF να διατηρήσει την ποινή αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών στίβου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η απόφαση αποκλεισμού της Ρωσίας πάρθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από εισήγηση της WADA (World Anti-Doping Agency) η οποία απεκάλυψε σειρά σκανδάλων με ντοπαρισμένους Ρώσους αθλητές, στα οποία μάλιστα -σύμφωνα με τον Independent- φέρεται να εμπλέκονταν και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Σε νέα έκθεσή της, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, η WADA, τόνιζε ότι πολλοί Ρώσοι αθλητές εξακολουθούν να αποτυγχάνουν να περάσουν με επιτυχία τα τεστ ντόπινγκ.

Η Μόσχα περίμενε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα προχωρούσε σε άρση της τιμωρίας, ώστε οι αθλητές της να μπορούν να λάβουν κανονικά μέρος στους αγώνες του Ρίο, κάτι που τελικά δεν πρόκειται να συμβεί, μετά την επίσημη ανακοίνωση από την IAAF.

Ενδεικτική της απογοήτευσης είναι η τοποθέτηση του ρωσικού υπουργείου Αθλητισμού, σε ανακοίνωση του οποίου αναφέρεται: «η απόφαση αυτή είναι ιδιαιτέρως απογοητευτική, αν αναλογιστεί κανείς τον αντίκτυπο που έχει στους αθλητές μας αλλά και στους αγώνες αυτούς καθέ αυτούς».

Άξια αναφοράς είναι και η δήλωση της δις Ολυμπιονίκη και κορυφαίας αθλήτριας του επί κοντώ, Γελένα Ισινμπάγεβα: «Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δεν μπορούν οι ‘καθαροί’ Ρώσοι αθλητές να ανταγωνιστούν τους άλλους αθλητές στο Ρίο. Γιατί θα πρέπει να τιμωρηθούμε όλοι επειδή κάποιοι απέτυχαν να περάσουν τα τεστ ντόπινγκ;».

Μετά από αυτή την απόφαση οι Ρώσοι αθλητές δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος ούτε στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στο θέμα παρενέβη και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας πως δεν υπήρξε κρατική ανάμειξη στο σκάνδαλο ντόπινγκ και τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει συνολική τιμωρία για τους Ρώσους αθλητές

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Παγκόσμιο σοκ από τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats