ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ!!! ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ..
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ!!! ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ..

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές για τα όσα συμβαίνουν στην Ειδομένη και περιλαμβάνονται στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς κατά του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα, που κατέθεσαν ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης, Ξανθούλα Σουπλή, και πέντε κάτοικοι του χωριού.

Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για συνεχείς φθορές και βανδαλισμούς στο χωριό και για εφιαλτικές συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Σε κάποιο σημείο, όπως γράφει το «Έθνος», οι μηνυτές αναφέρουν ότι ένας πρόσφυγας «περιφερόταν στον καταυλισμό με το αριστερό του μάτι μέσα σε μπουκαλάκι με ορό (!), διότι του βγήκε ξαφνικά, όπως μας είπαν οι συγκάτοικοί του, από μία σπάνια ασθένεια και έψαχνε να βρει χρήματα να πάει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο να του το βάλουν, γιατί το νοσοκομείο δεν είχε γιατρό με αυτή την ειδικότητα».

Η πρόεδρος και οι πέντε κάτοικοι καταγγέλλουν πλήρη απουσία κρατικού ελέγχου στον καταυλισμό, ενώ καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Τόσκα ότι δεν λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις και έχει επιτρέψει να γίνει η περιοχή «ξέφραγο αμπέλι» και «άτυπος χώρος ανομίας».

Οι μηνυτές ισχυρίζονται, επίσης, ότι καθημερινά προκαλούνται φθορές και βανδαλισμοί σε σπίτια του χωριού και σε δημόσιες υποδομές, «αφού οι μετανάστες και οι πρόσφυγες χωρίς κανέναν έλεγχο εισέρχονται στα σπίτια μας και τα καταστρέφουν», ενώ αναφέρουν την περίπτωση ομάδας ατόμων που κατέβασαν την ελληνική σημαία και την έκαψαν στην πλατεία του χωριού.

Αναφέρονται στους κινδύνους που διατρέχουν πρόσφυγες και κάτοικοι του χωριού από τις συνεχείς διενέξεις και συμπλοκές στην Ειδομένη, αλλά και από την έλλειψη καθαριότητας, περίθαλψης και επαρκών χώρων υγιεινής, ενώ προβλέπουν πως σύντομα θα υπάρξουν θάνατοι στον καταυλισμό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications